TAVV laat zich de kaas van het brood eten

Ter Aar | Na een kwartier spelen leek de wedstrijd tussen TAVV en FC Oegstgeest beslist. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en stond binnen no-time op een 2-0 voorsprong. In de daaropvolgende vijfenzeventig minuten gaf men onnodig twee punten weg: 3-3.

Na nog geen twee minuten spelen nam TAVV de leiding. Nick Straver kopte de openingstreffer binnen en de veelscorende middenvelder Jeffrey Pieterse maakte daarna de 2-0. Dennis Tijssen dacht op de bank rustig achterover te kunnen leunen, maar kwam bedrogen uit. Eerst kwam FC Oegstgeest via een makkelijk gegeven strafschop terug in de wedstrijd: 2-1. En op slag van rust stond het ‘ineens’ gelijk door een verdwaalde voorzet die over Thomas Piket het doel in ging. Overigens moet gezegd worden dat de bezoekers zich gedurende de eerste helft steeds beter lieten gelden en dat de gelijkmaker geen eens onverdiend te noemen was.

‘We hadden hier op een overwinning gerekend, maar als je de kansen niet maakt wordt het lastig’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust kwam TAVV andermaal aan de leiding. Ditmaal was Eric van den Hout het eindstation: 3-2. Via de eerste de beste aanval kwam Oegstgeest opnieuw langszij en konden de Ter Aars weer opnieuw beginnen. TAVV trok daarna voetballend de wedstrijd naar zich toe en het was wachten op een nieuwe voorsprong. Kansen kreeg men genoeg en op onverklaarbare wijze werd ook nog een 100% zuiver doelpunt afgekeurd. Linksback Chiel Koning kreeg nog de beste mogelijkheid op de winnende treffer. Zijn slap ingeschoten strafschop werd gepakt door de ingevallen Sebastiaan Perreijn.

Voor titelkandidaat TAVV waren na afloop de druiven dan ook zuur. ‘We hadden hier op een overwinning gerekend. Maar goed, we maakten onze kansen niet af. In de tweede helft hadden we echt 5 a 6 grote kansen. Maar als je deze niet maakt, dan wordt het lastig’, aldus een teleurgestelde Lars van der Pijl, die overigens door een blessure ontbrak tijdens de seizoensouverture.

Thomas Piket; Björn Valentijn, Luke van Veen, Randy Verwoerd ©, Chiel Konings; Jeffrey Pieterse, Nick Straver, Mike Keijzer; Dorus Boddeke, Robin van Koert (66. Lyndon de Bruijn), Eric van den Hout (66. Yassine El Mariami)