072SPORT, Kamerik - NSV'46

NSV’46 ontsnapt in extremis aan puntverlies tegen zeer matig Kamerik

Kamerik | NSV’46 heeft in en tegen Kamerik afgerekend met het uitwedstrijden-syndroom door in Noorden terug te keren met de volle buit. Dat dit niet met volle overtuiging gebeurd was en men er maar liefst vijfennegentig minuten voor nodig had om het tamelijk beperkte Kamerik over de knie te krijgen, zal je in Noorden niemand (meer) over horen…

En zo kreeg Robert Swart de gewenste seizoensstart. In de wetenschap dat SCH’44 komend weekend naar Noorden afreist was een driepunter op vreemde bodem vandaag gewenst. NSV’46 begon aardig aan de wedstrijd en ‘aardig’ is voor degene die de negentig minuten plus blessuretijd hebben gekeken best positief. Want er ging een hoop fout vandaag. Na een half uur spelen bekroop ons het gevoel bij een horecatoernooi te zijn aanbeland. Het kende immers alle ingrediënten; Mooi weer, een stroperig veld, twee teams die bij vlagen de indruk wekte er al een lange dag op te hadden zitten en harde muziek, hele harde muziek. En niet één soort, nee vanuit de kantine klonk muziek en ook een veterarenelftal had een eigen box met herrie op het terras staan. Belachelijk dat het Kamerik-bestuur dit laat gebeuren en dat de scheidsrechter niet verzocht dit te stoppen.

Maar terug naar de wedstrijd, NSV’46 startte aardig aan de wedstrijd en rechtsback Niels Leliveld was in de zevende minuut dichtbij de openingstreffer. Kamerik maakte alles behalve indruk en had de hulp van NSV’46 nodig om tot hun eerste kans te komen. Routenier Jelle de Jong, spelend als centrale verdediger, ging op de middenlijn als Bambi op ijs naar de grond en bood zo Kamerik een open route richting Bas Kalshoven. De Jong haalde opgelucht adem dat Kalshoven zijn doel goed verkleinde en de grootste kans tot dan pareerde.
Na twintig minuten kwamen de Noordenaren verdiend op voorsprong via Lars de Jong die een droge schuiver onder Kamerik-keeper Richard Eveleens doorschoot. Tachtig seconden later voetbalde NSV’46 zich naar de mooiste aanval van de middag en ronde Mitchel Pijpers op schitterende wijze af, 2-0. De kersverse vader – vandaag bij uitstek de gevaarlijkste en meest bedrijvige NSV’er – kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en nam direct Eveleens onder vuur, de doelman heeft het leer slecht voorbij horen gaan. Een ruime voorsprong en geen vuiltje aan de lucht. Dit was het moment voor de bezoekers om door te drukken maar men ging mee in het anti-voetbal van de thuisploeg.
Net voor rust kreeg het hierdoor de deksel op de neus toen Kamerik – na een ongelukkige handsbal van Leliveld – vanaf elf meter de aansluitingstreffer noteerde. Kamerik wilde na de rust doordrukken maar op technisch vlak komt deze ploeg veel te kort om een wedstrijd naar hun hand te zetten. Er zit zeer weinig creativiteit in de blauw-witten. Om het spannend te houden had het de hulp van de equipe van Swart nodig, en dat kreeg men. De kansen die NSV’46 kreeg om de wedstrijd te beslissen werden onbenut gelaten waarbij Pijpers de grootste kreeg nadat Evenleens een rebound moest toestaan na een schot van Lars de Jong. Diezelfde De Jong hielp Kamerik nog meer door in de zesenzeventigste minuut zijn tweede gele kaart te incasseren. Weliswaar zwaar bestraft maar een speler van eenendertig moet aanvoelen wanneer de leidsman nadrukkelijk naar je op zoek is, en dit gebeurd hem nog altijd te vaak. Met tien man was het wederom Pijpers die de wedstrijd kon beslissen toen hij alleen op Evenleens afging na geschutter in de Kamerik-defensie. Echter wist hij ook deze grote kans niet te verzilveren.

‘We moeten natuurlijk langer dan dertig minuten goed voetballen maar we hebben laten zien er voor te willen werken’

NSV’46 aanvoerder Stefan van Tol zocht positieve punten

Kamerik ging nog meer opportuun voetballen en dit leverde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op. En zo leek het er op dat NSV’46 weer niet bij machte was om van een zeer matige tegenstander te winnen op vreemde bodem. De leidsman liet ongekend lang doorspelen en daar profiteerde uiteindelijk niet het elftal maar het tiental van. Een mislukte dieptepass van Jeffrey van Capel op invaller Kamiel Disseldorp belandde bij Evenleens daar waar de onvermoeibare maar ongelukkig spelende Van Capel zijn teamgenoot opdroeg door te jagen, en met succes. Evenleens schoof de bal, zo in de voeten van Pijpers die deze kans wél wist te benutten en er de driepunter alsnog veilig stelde, 2-3.

Aanvoerder Stefan van Tol was dolblij met de benauwde overwinning en had binnen de lijnen toch ook nog wel positieve punten gezien. ‘Ik denk dat we de eerste helft een periode best aardig voetbal hebben laten zien, en we kwamen terecht op een 0-2 voorsprong. We komen ook niet echt in de problemen maar dit heeft ook met de tegenstander te maken natuurlijk. De tweede helft was erg rommelig en toen Lars rood kreeg weet je dat het nog lastig gaat worden. Maar ik wil het positief benaderen want we hebben in die fase laten zien dat we er hard voor willen werken. Uiteindelijk belonen we onszelf en pakken we de winst hier.’ Wel geeft de captain aan nog veel verbeterpunten te zien. ‘We moeten natuurlijk langer dan dertig minuten goed voetballen en niet mee gaan in het spel van de tegenstander. Gewoon de wedstrijd vroegtijdig beslissen, dan kom je ook niet meer in de problemen. Er is zeker nog genoeg werk aan de winkel’, besluit hij.