Aarlanderveen boekt knappe zege na turbulente winterstop

Leiden | Aarlanderveen is uitstekend aan de tweede seizoenshelft begonnen. Uit bij Sporting Leiden werd er met 0-1 gewonnen, een uitslag die voorafgaand aan dit duel door menig voetbalkenner niet werd verwacht, met name door de perikelen in de afgelopen weken en de 10-1 nederlaag in de oefenwedstrijd tegen DONK anderhalve week geleden.

Ook de thuisploeg kende een allesbehalve goede winterstop. Tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje raakte Rian van Ooijen ernstig gewond bij een ongeval, zodoende werd de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen TAVV ook uitgesteld. Toch moest ook bij de Leidenaren het vizier weer op het voetbal worden gericht en daarin dacht men met Aarlanderveen misschien wel de juiste tegenstander te treffen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was ronduit saai te noemen, beide ploegen zakten bij balbezit van de tegenstander ver in. Na een kwartier spelen kroop Aarlanderveen uit zijn schulp en begon men – mede op verzoek van de spelersgroep – druk te zetten op de verdediging van Sporting Leiden. Dit resulteerde direct in een aantal mogelijkheden voor Denylson Voorn, Jorn Poelwijk en Aziz El Bouazatti. De grootste kans was echter voor Reau Waandels, maar zijn kopbal belandde op de lat.

‘Deze randzaken horen er niet bij, we moeten gewoon met het spelletje bezig blijven en ons doel willen bereiken’

Reau Waandels over de turbulente laatste weken

In de rust volgde bij Aarlandereen een tactische omzetting, hierdoor kwam de thuisploeg er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. Na een uur spelen volgde de verdiende 0-1 voorsprong via Aziz El Bouazatti, de bonkige spits schoot de bal onberispelijk in de touwen. Na deze treffer was het wachten op een verdubbeling van de score, deze bevrijdende tweede treffer bleef echter uit. In de slotfase moest de net ingevallen Bryan de Heer het veld verlaten met een knieblessure. Ondanks het ondertal bleef Aarlanderveen overeind en gaf het nauwelijks meer iets weg.

Arjen Linstra over de overwinning van zijn ploeg: ‘Onderaan de streep een dikverdiende en knappe overwinning, want er zullen weinig ploegen vertrekken uit De Mors met drie punten. Vanmiddag zag ik een team dat tactisch meedacht en strijd leverde voor iedere meter. Als wij dit iedere week kunnen opbrengen kan het weleens een heel mooi seizoen worden. De winterstop perikelen laten we achter ons en we gaan als één team de laatste dertien wedstrijden in om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.’ Centrale verdediger Reau Waandels kon zich vinden in de woorden van zijn trainer. ‘We hebben vandaag gestreden als mannen, alle koppen stonden dezelfde kant op en dan loopt het gewoon goed bij ons. Deze randzaken horen er niet bij, we moeten gewoon met het spelletje bezig blijven en ons doel willen bereiken.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts (78. Patrick Wassing), Mike Busse ©, Reau Waandels, Valentijn Oudijk; Robbie Nagtegaal, Elias Karmiris (75. Davey Grimmelius), Denylson Voorn; Jorn Poelwijk (83. Bryan de Heer), Aziz El Bouazatti, Jimmy Nieumeijer

Archieffoto website Aarlanderveen

TAVV en Frenk van der Kleij na dit seizoen uit elkaar

Eerste puntverlies voor TAVV op eigen bodem