Eerste derby tussen Nicolaas Boys en Zevenhoven eindigt onbeslist

Nieuwveen | De hele week werd er al over gesproken, de derby tussen Nicolaas Boys en Zevenhoven. Beide ploegen kwamen nog nooit in competitieverband tegen elkaar in actie, maar eindelijk kwam daar verandering in. En niet alleen de spelers keken er naar uit, maar ook de supporters en dat was rond de klok van half 3 te merken toen de spelers het veld betraden.

Zij werden getrakteerd op een ongekende vuurwerkshow. Dat Vak-N er een spektakel van kan maken is natuurlijk al langer bekend, maar ook Zevenhoven liet zich gelden met Bengaalse fakkels en geel-rode rook. De zwart-groene rook, vuurpijlen en harde klappers vanuit het Nieuwveense kamp maakte de show compleet.

Toen de rook was opgetrokken bleek Zevenhoven in de beginfase het beste met de spanning om te kunnen gaan. Zevenhoven liet de thuisploeg het spel maken en hoopte met name in de omschakeling toe te kunnen slaan. De wedstrijden was amper twee minuten oud toen Marco Pellegrom na een rush vanaf de linkerflank al dicht bij de openingstreffer was. Luttele minuten later vond hij alsnog het net met een schot vanuit de tweede lijn die via de binnenkant van de paal binnenviel: 0-1.

Vlak na de 0-1 werd Falco de Lange gelanceerd en stuitte hierbij op de uitgekomen doelman Xander Hardsteen. In de rebound vanaf een meter of dertig vond Pellegrom echter niet het lege doel, maar de boarding waardoor een verdubbeling van de score uitbleef. Langzamerhand kroop Nicolaas Boys wat meer uit zijn schulp en werd het de bovenliggende partij zonder ook echt gevaarlijk te worden. Wel belandde een bal van Rowan Sassen uit een corner op de paal en diezelfde Sassen kopte vijf minuten voor rust de verdiende gelijkmaker op prachtige wijze binnen.

Na de thee bleef Nicolaas Boys de bovenliggende partij, maar was het desalniettemin wachten op echte kansen. Zevenhoven moest noodgewongen een aantal keer wisselen, deze wissels brachten echter wel nieuwe impulsen waardoor Zevenhoven in de slotfase nog een aantal keer gevaarlijk kon doorkomen via de flanken. Verder dan een kans voor Pellegrom kwam het niet en aan de andere kant wist met name Peter Burgmeijer de trekker niet over te halen. Beide ploegen moesten het dan ook doen met een terechte puntendeling, waarbij de bezoekers uit Zevenhoven misschien nog wel het meest gelukkig waren.

Ook Zevenhoven-trainer Chris Snatersen moest dit na afloop beamen. ‘We hoopte vandaag vooral achter de laatste linie van Nicolaas Boys toe te kunnen slaan. Behalve de beginfase kwam dit er te weinig uit. Ook hielp het niet mee dat we in de rust Falco (de Lange, red.) moesten wisselen. Met hem hebben we een aanspeelpunt en iemand die we in de diepte kunnen gebruiken. We waren vandaag in elk te slordig aan de bal en kwamen te weinig in ons spel. De fitheid van de groep baart me ook wel zorgen. Er is voor ons in elk geval nog genoeg werk aan de winkel’.

Aan de andere kant was Nicolaas Boys-trainer Mo Bougrine iets gelukkiger in zijn commentaar. ‘Het is voor ons nog lastig in te schatten hoe goed de ploegen in deze vierde klasse zijn. Maar als wij dit dan laten zien tegen een ploeg die twee seizoenen achter elkaar bovenin heeft meegedaan, dan ben ik daar zeker tevreden over. Het is jammer dat we nog wat stootkracht voorin missen, maar in deze jonge groep zit heel veel potentie. We moeten alleen nog wat stabieler worden.’

Beide trainers gaven ook aan genoten te hebben van de sfeer en dat gold niet alleen voor hen, want mede door de geweldige organisatie vanuit het Nieuwveense kamp bleef het na afloop nog lang gezellig.

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk (80. Joël Verlaan), Rik Verkerk, Matthijs Egberts, Ravi Pijper; Rocco Uijttewaal, Joey van den Haak, Peter Burgmeijer, Joost Verkerk ©; Fabio Rodrigues dos Santos (65. Luke van Veen), Rowan Sassen (80. Aimsley van der List)

Opstelling Zevenhoven:
Martijn Brouwer; Lars Jansen (75. Erik de Boer), Sjoerd Zuijdervliet ©, Jordy Zwart, Jop Vianen (60. Nick Vis); Robert Mooren, Kjell Holt, Lennart van Zon, Nick Mooren (85. Robin van Mever); Marco Pellegrom, Falco de Lange (46. Kevin Haak)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

TAVV boekt broodnodige zege in vermakelijk duel

De zon maakt een hoop goed bij NSV’46 – Alphense Boys