De zon maakt een hoop goed bij NSV’46 – Alphense Boys

Noorden | NSV’46 kreeg dit weekend met Alphense Boys een ploeg op bezoek dat dramatisch aan het seizoen begonnen is. De toeschouwers in Noorden maakten zich op voor een doelpuntrijke wedstrijd, maar men kwam bedrogen uit. In een draak van een wedstrijd wist de thuisploeg met minimaal verschil de overwinning veilig te stellen.

Alphense Boys kende in de aanloop naar de wedstrijd nogal wat personele problemen. Na de twee eerdere oorwassingen hadden een aantal spelers besloten per direct te stoppen. Het team wat in Noorden voor de dag kwam was in ieder geval een team wat strijdend ten onder ging. Niet dat NSV’46 ook maar iets te vrezen had van de bezoekers, tot een gevaarlijke doelpoging kwam men namelijk niet.
De mannen van Robert Swart moesten het spel maken en dat ligt zijn ploeg niet zo. Het mist de creativiteit om een gesloten verdediging stuk te spelen, wat erin resulteerde dat het spelbeeld soms pijn aan de ogen deed. Het was uiteraard wachten op een Noordens doelpunt en hoe eerder deze valt hoe makkelijker je gaat spelen. Tegen het einde van de eerste helft werden de kansen steeds groter en brak Jefrey van Capel uiteindelijk de ban in de achtendertigste minuut. Hij stond op de goede plaats om een voorzet van Cas van der Hoorn met het hoofd tot doelpunt om te zetten. Alphense Boys zat er deze fase conditioneel helemaal doorheen en snakte naar het rustsignaal. NSV’46 kreeg tot dat fluitje nog twee a drie honderd procent kansen maar de rust werd bereikt met slechts een 1-0 voorsprong.

‘Ik heb vandaag 90 minuten niemand gezien, het was gewoon alsof ik een potje voetbal kwam kijken maar ik had een vip-plaats binnen de lijnen’

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol keek terug op een saaie middag

De tweede helft was van eenzelfde laken een pak. Alphense Boys groef zich in en NSV’46 wist deze muur niet te beslechten. Het aantal kansen werd ook nog eens minder daar de Noordenaren steeds onzuiverder werden in de passing. Het gemak sluipt er ook wel in wanneer je niks van je tegenstander te vrezen hebt. Aanvoerder en centrumverdediger Stefan van Tol het als volgt samen: ‘Eerlijk gezegd heb ik in negentig minuten niemand gezien, geen medespeler, geen tegenstander. Het was gewoon alsof ik een potje voetbal kwam kijken maar ik had een vip-plaats binnen de lijnen… Nee, serieus dit was echt heel slecht. Alphense Boys had afgesproken niet over de middenlijn te komen en bij ons hadden de creatieve mensen een offday. Dan krijg je zo’n wedstrijd als deze. Het was daarnaast veel te onzuiver. Wij hebben normaliter al moeite het spel te maken en wanneer het dan allemaal net niet lekker loopt wordt het wel heel moeizaam. Ook om naar te kijken denk ik.’
Het mooie weer zorgde er voor dat men inderdaad niet voortijdig de kantine opzocht maar het werd al snel duidelijk dat van een grote overwinning – die op voorhand misschien wel werd verwacht – geen sprake was. Het bleef dan ook bij 1-0. Een verlies dat door de bezoekers gevierd werd alsof men een overwinning behaald had. Het was tekenend voor de middag…
‘Ach het was slecht vandaag, maar aan de andere kant zijn we met zeven uit drie prima begonnen. Het gaat om de punten uiteindelijk. Als je ziet dat Kamerik vandaag dik wint en wij daar in principe zonder al te veel moeite van wonnen, zegt dat genoeg over de overige ploegen. De komende twee weken tegen Sportief en Zevenhoven zijn weer wedstrijden op zich. Komen we die goed door die je gewoon heel goed mee,’ aldus Van Tol.