TAVV boekt broodnodige zege in vermakelijk duel

Wassenaar | De opluchting in het Ter Aarse kamp na afloop was groot. Na twee nederlagen wist men weer te winnen en is het van de hatelijke nul af. Het aanwezige publiek was de grote winnaar, mede door de zeven doelpunten dat men voorgeschoteld kreeg.

Aanvoerder Lars van der Pijl was blij met het vertoonde spel van zijn ploeg. ‘We speelden de eerste helft het beste voetbal van dit seizoen. We komen ongelukkig met 1-0 achter, maar daarna weten we er snel weer 1-2 van te maken’. De gelijkmaker kwam op naam van Yassine El Mariami na een mooie aanval van de blauw-witten. Sebastiaan van der Voorn zorgde met een intikker voor de 1-2 ruststand. Smetje op de eerste helft was het uitvallen van Yannick Otto, zijn plaats centraal in de verdediging werd door de van vakantie teruggekeerde Luke van Veen uitstekend waargenomen.

‘We speelden vandaag de beste eerste helft van dit seizoen’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

‘Na de rust raken we het even kwijt en daarin weten zij twee goals te maken. Daarna weten wij mede door wat wissels er toch nog twee te maken en de eerste overwinning te boeken’. Daarmee sloeg Van der Pijl de spijker op z’n kop. TAVV-trainer Dennis Tijssen beschikt over een brede selectie, waardoor de afwezigheid van spelers als Bjorn Valentijn, Randy Verwoerd en Donny van der Neut eenvoudig opgevangen kan worden. En zelfs dan heeft hij de ongekende luxe door een speler als Robin van Koert vanaf de bank te kunnen brengen. De 3-3 werd door Lyndon de Bruijn binnen geschoven na goed voorbereidend werk van een andere invaller (Eric van der Hout). Van Koert mocht daarna de winnende treffer voor zijn rekening nemen, waardoor Blauw-Zwart werd getrakteerd op de eerste nederlaag.

Volgende week hoopt TAVV een vervolg te kunnen geven aan de eerste overwinning. Echter krijgt men dan koploper FC Oudewater op bezoek, dat na drie wedstrijden nog altijd zonder puntverlies is.

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto (15. Luke van Veen), Chiel Konings; Sebastiaan van der Voorn, Jeffrey Pieterse (60. Dorus Boddeke), Nick Straver; Yassine El Mariami (70. Robin van Koert), Yoeri Looyestijn (60. Eric van der Hout), Lyndon de Bruijn