Gehavend Nicolaas Boys gaat met nederlaag de winterstop in

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft zijn laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-3 verloren van VV Zwanenburg. De ploeg uit de gemeente Haarlemmermeer had net als de Nieuwveners een goede serie achter de rug en bleek in het onderlinge duel vooral heel effectief te zijn.

Voor de vertrekkende oefenmeester Dijar Kasim was het vooraf weer puzzelen geblazen. Zo heeft hij al het gehele seizoen niet de beschikking over de langdurige geblesseerden Thijs Hoogeveen, Nick Teunnissen en Menno Moerdijk, en in de loop van de eerste seizoenshelft kwamen daar ook nog Koen Verlooij, Rik Verkerk en Luke van Veen bij. Sinds deze week zit ook aanvoerder Peter Burgmeijer in de ziekenboeg en daardoor lijkt de winterstop – net als het Ajax van Erik ten Hag – op het juiste moment aan te breken.

Nicolaas Boys begon nog aardig aan de wedstrijd, maar na tien minuten kwamen de oranjehemden uit Zwanenburg voor het eerst voor de goal van Tim Stouten en was het meteen raak: 0-1. Dat de bezoekers – normaliter spelend in het het blauw-ood – het vizier op scherp hadden was duidelijk, want binnen veertig minuten stond het op een 0-3 voorsprong en daarmee hadden ze een scoringspercentage van honderd procent. Voor de Nieuwveners leek het nog een lange middag te worden, gelukkig vond de plaatselijke VV het mooi geweest met de marge van drie op het scorebord. Nicolaas Boys zette er in de gehele wedstrijd slechts twee goede kansen tegenover, voor de rest was het erg matig en daarmee kon men spreken van een terechte 0-3 nederlaag.

Op zondag 26 januari hervat Nicolaas Boys de competitie met een uitwedstrijd tegen Alliance ’22, de nummer zeven van de ranglijst. Voor Burgmeijer en de zijnen is het nu zaak om te herstellen van alle blessures en hopelijk heeft de trainer na de winterstop weer wat te kiezen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Nicolaas Boys:
Tim Stouten; Daniel van der Voorn (60. Fitz MacLean), Christiaan Alderden (46. Tom van Nieuwburg), Tom van Gils, Ravi Pijper; Jordy van Eijk, Joost Verkerk, Finn Janmaat, Jim Jamaat; Sjef de Groot ©, Roy de Jong (60. Stef de Lange)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

0172SPORT, Siveo-NSV'46

Donkere wolken trekken zich samen boven NSV’46 na nieuwe domper

Altior doorstaat storm en doet hele goede zaken bij Wippolder