Disseldorp maakt Noorden trots met hattrick tegen Zevenhoven

Noorden | Ook voor deze derby hadden beide supportersgroepen weer uitgepakt en vooral het vuurwerk van het thuispubliek mocht er wezen. De kruitdampen waren nauwelijks vertrokken of Zevenhoven keek al tegen een 0-2 achterstand aan. In de vijfentachtig minuten die volgden was het nauwelijks in staat om iets terug te doen en dus boekte de ploeg van Robert Swart een relatief eenvoudige overwinning. De grote man aan Noordense zijde was Kamiel Disseldorp, hij maakte een hattrick.

Na amper anderhalve minuut spelen liep Zevenhoven al achter de feiten aan. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet probeerde op te bouwen via middenvelder Kjell Holt. Holt werd echter onder druk gezet door het NSV-middenveld, waarbij de bal werd onderschept. Jop Vianen probeerde nog een overtreding te maken, maar de scheidsrechter hanteerde hierbij goed de voordeelregel waardoor de bal vervolgens bij Kamiel Disseldorp terecht kwam. Disseldorp kwam binnen de zestienmeter vervolgens oog-in-oog met de teruggekeerde Jordy Aartman terecht en liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-0.

Drie minuten later moest Zevenhoven een volgende tegenslag incasseren. De ongelukkig spelende Holt beging een overtreding op de punt van de zestienmeter. Menno de Jong vond uit de toegekende vrije trap het hoofd van Disseldorp, deze kopte de bal via de arm van Aartman in de linkerbovenhoek en liet daarmee Sportpark De Koet opnieuw ontploffen.

‘We staan goed met z’n allen, werken er keihard voor en als we zo bijven strijden kunnen we het denk iedereen moeilijk maken’

NSV’46-aanvaller Kamiel Disseldorp maakte een hattrick

Zevenhoven wist wat het te doen stond en kroop enigszins uit zijn schulp. Eerst kreeg het een kansje via Nick Mooren en even later schoot Lennart van Zon huizenhoog over. Toch vond men in de tiende minuut de aansluitingstreffer. Een vrije trap vanaf de rechterkant van Van Zon kwam aan de andere kant van het veld bij Marco Pellegrom terecht. De lange spits schoof de bal vervolgens subtiel langs doelman Bas Kalshoven en bracht Zevenhoven vanuit het niets terug in de wedstrijd: 2-1.

Voetballend was het vervolgens van beide kanten erg matig, toch hield het Zevenhoven-publiek bij elk voorwaartse actie van de thuisploeg zijn hart vast. Zonder de aan zijn rug geblesseerde Jordy Zwart leek de defensie af en toe zo lek als een mandje. Bij een van deze aanvallen werd Zuijdervliet door Lars de Jong voorbij gelopen alsof hij er niet stond, het balletje breed werd echter net op tijd onderschept door Berry Peters. Daarvoor was NSV’46 ook al gevaarlijk geweest met een aantal corners en ook Menno de Jong was met een vrije trap, welke rakelings langs de paal ging, dichtbij een treffer.
Zevenhoven stelde er bar weinig tegenover en eigenlijk zette het tien minuten voor rust pas de eerste fatsoenlijke aanval op, dit leverde echter niet meer dan een corner op.

Na de rust tapte Zevenhoven in eerste instantie uit een ander vaatje. Als het voetballend niet gaat, dan maar de strijd aangaan moet de gedachte zijn geweest. Echter lag de wedstrijd meer stil dan dat er gevoetbald werd, zo ook in de tweeënvijftigste minuut. Opnieuw was uitblinker Disseldorp de Zevenhoven-defensie te snel af, de daaropvolgende overtreding door Peters werd door alles en iedereen gezien behalve door de aangestelde arbiter, waardoor NSV’46 een honderdprocent penalty ontnomen werd.

Een kwartier voor tijd besloot Zevenhoven achterin één-op-één te gaan spelen door Zuijdervliet naar voren te sturen en daarmee de toch al kwetsbaar ogende achterste linie nog meer open te gooien. Dit kwam men meteen ook duur te staan. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld kwam aan de andere kant bij de ingevallen Mitchel Pijpers terecht. De voormalig Zevenhoven-speler vond vervolgens Disseldorp bij de tweede paal, welke de bal alleen nog maar voor het intikken had en daarmee zijn derde van de middag maakte.

‘Er moet echt wat gebeuren qua beleving, instelling en opstelling, want dit suddert maar door zo’

Volgens Zevenhoven-spits Marco Pellegrom moet er wat veranderen

Met de moed der wanhoop ging Zevenhoven nog op zoek naar de 3-2. Echter had men het geloof in een goed resultaat allang opgegeven en was invaller Kevin Haak er vanaf de rechterflank nog het dichtste bij. Hij trok naar binnen, deed vervolgens een doelpoging met zijn mindere linkerbeen, maar deze ging uiteindelijk naast het doel van Kalshoven.
Ondanks dat het spel veel had stilgelegen werd er nauwelijks blessuretijd bijgetrokken. NSV’46 vond het allemaal prima en Zevenhoven werd hiermee wellicht nog meer ellende bespaard.

‘Wij wilden Zevenhoven vandaag laten komen, maar we stonden na vijf minuten al met 2-0 voor. Daarna zijn we totaal niet meer in de problemen geweest. We speelden vandaag een aardige pot en waren goed als team, dat is denk ik het belangrijkste. We staan goed met z’n allen en werken er keihard voor. Als we zo bijven strijden kunnen we het denk iedereen moeilijk maken’, aldus de trotse Disseldorp, die overigens ook nog iets kwijt moest. ‘Een aantal jaren geleden heb ik de mannen beloofd dat er op 0172SPORT ooit eens een mooie kop komt te staan: “Disseldorp maakt Noorden trots”. En ik denk wel dat dit het juiste moment is, toch?’

Aan de andere kant waren de druiven zuur en stak Pellegrom, die overigens toch alweer zijn vijfde competitietreffer maakte, zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Daarbij sprak hij ook harde woorden. ‘We gaven de wedstrijd al na vijf minuten weg en daarmee speelden we NSV ook in hun kracht. Qua beleving en passie zit er vandaag ook een behoorlijk verschil in. NSV klapt er als team bovenop, wij laten het gebeuren. Het zegt denk genoeg dat we vandaag geen enkele kans gecreëerd hebben. De pure beleving, het vertrouwen bij bepaalde spelers, het is er even niet en dat merk ik eigenlijk al een tijdje. Er moet echt wat gebeuren qua beleving, instelling en opstelling, want dit suddert maar door zo. En dat moet echt veranderen, want het wordt tijd voor punten’. Daarmee sloeg Pellegrom de spijker op z’n kop, want voorlopig moet Zevenhoven eerst maar eens bij de onderste vier plaatsen vandaan zien te blijven.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk, Stefan van Tol ©, Mika Valentijn, Robbin Verhaar; Robbie Geerlof (67. Mitchel Pijpers), Menno de Jong, Jefrey van Capel (75. Perry Lok), Cas van der Hoorn; Kamiel Disseldorp, Lars de Jong

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Jop Vianen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Lars Jansen (82. Stan Brouwer), Berry Peters; Robert Mooren, Kjell Holt (67. Paul van den Bergh), Nick Mooren (50. Kevin Haak); Lennart van Zon, Falco de Lange, Marco Pellegrom

Foto’s: Gerard Haak

Aarlanderveen stoomt door en vloert ook CVC Reeuwijk

Nicolaas Boys komt met de schrik vrij