Aarlanderveen stoomt door en vloert ook CVC Reeuwijk

Aarlanderveen | Met drie overwinningen op rij begon Aarlanderveen vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. CVC was zelfs nog zonder puntverlies en speelden afgelopen weekend zelfs zijn beste wedstrijd in jaren. Dit beloofde dan ook een mooi voetbalpotje te worden.

De bezoekers uit Reeuwijk hadden in de openingfase het betere van het spel en kregen ook een grote kans, welke door doelman Jari van Veen uitstekend met zijn voeten werd gekeerd. Langzamerhand nam Aarlanderveen het initiatief en de controle over, en kreeg het ook de beste mogelijkheden. Uiteindelijk ging het ook met een 1-0 voorsprong de rust in. Davey Grimmelius zette Alessio van der Straaten met een steekpass alleen voor de keeper en voor de van Excelsior Maassluis overgekomen middenvelder was het een koud kunstje om de openingstreffer aan te tekenen.

In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief weer over en een kwartier na rust kwam het door een vrije trap van Stephan Wahl op gelijke hoogte. Toch kwam Aarlanderveen niet veel later opnieuw aan de leiding. Opnieuw was Van der Straaten de doelpuntenmaker, ditmaal stond hij op de juiste plek bij een hoge bal in de zestienmeter waarbij Jorn Poelwijk het zicht van de CVC-goalie belemmerde. De tweevoudig doelpuntenmaker liep bij deze situatie wel een enkelblessure op en moest het veld verlaten voor Derk Gruppen.

In het laatste kwart van de wedstrijd gingen de bezoekers ‘alles of niets’ spelen en moest Aarlanderveen steeds verder achteruit. Ondanks de druk werd CVC Reeuwijk nauwelijks gevaarlijk en kon Aarlanderveen een aantal keer toeslaan via de counter, gescoord werd er echter niet meer.

‘De eerste helft hebben we uitstekend gespeeld, de tweede helft hebben we het goed volgehouden en met een enorme teamgeest de punten thuis gehouden’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Door deze overwinning is Aarlanderveen gestegen naar de tweede plaats achter FC Oudewater. Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk was uiteraard in zijn nopjes met de vierde overwinning op rij. ‘Het was een zware wedstrijd. CVC kreeg in de beginfase de grootste kans, maar daarna hadden wij het betere van het spel en de grootste kans. Ik denk dat we dan ook terecht met een voorsprong de rust in gingen, de voorsprong had alleen al groter kunnen zijn. Na rust veranderd langzaam het spelbeeld. We lieten CVC iets te veel komen, maar verdedigend stond het wel prima. Uit een rechtstreekse vrije trap werd het 1-1, maar dan is het heerlijk om direct daarna de 2-1 te maken. In de laatste fase moesten we wel achteruit, maar in de omschakeling kregen we nog een aantal goede kansen. De eerste helft hebben we uitstekend gespeeld, de tweede helft hebben we het goed volgehouden en met een enorme teamgeest de punten thuis gehouden. Daar ben ik dus erg blij mee.’