Dennis Tijssen nieuwe trainer NSV’46: “Ambitie is bij mij niet aan niveau gekoppeld”

Noorden | Dennis Tijssen staat vanaf komend seizoen aan het roer bij NSV’46 en volgt daarmee Robert Swart op. De ambitieuze Utrechter tekende een contract voor één seizoen op Sportpark de Koet. De voormalige spits ziet NSV’46 niet als een stap omlaag, ook al spelen de Noordenaren in de vierde klasse en zijn huidige ploeg TAVV twee klassen hoger.

Het was al even bekend dat Tijssen na dit seizoen zou vertrekken uit Ter Aar. Niet vanwege de huidige plaats op de ranglijst, maar na drie seizoenen waarin hij zijn ploeg middels de nacompetitie naar de tweede klasse dirigeerde, vond hij het tijd voor een nieuwe stap. Dat in verscheidene media de indruk werd gewekt dat hij op zoek was naar een club hogerop is een misvatting leerden we al snel…

“Ja dat wil ik gelijk even uit de wereld helpen. Toen ik in de derde week van november intern aangaf te stoppen heb ik gezegd dat ik op zoek ging naar een andere uitdaging, passend bij mijn ambitie en drive. Ik heb nooit gezegd dat ik per se hoger op wil. Ambitie is bij mij namelijk helemaal niet aan niveau gekoppeld.”, aldus de in Vleuten woonachtige oefenmeester.

“Je moet nooit bang zijn keuzes te maken die een ander niet zal begrijpen”

Tijssen over de stap van TAVV naar NSV’46

Het voelt dus niet als een stap achteruit?
“Nee zeker niet. Er zullen mensen zijn die zeggen ‘Van de – voor nu – onderkant tweede klasse naar de vierde klasse is een stap terug’, maar zo zie ik het niet. Het heeft alles met ambitie te maken. Daarnaast moet je nooit bang zijn keuzes te maken die een ander niet zal begrijpen. Ik denk dat ik bij NSV’46 gevonden heb waar ik naar zocht. Hoe ik het nu zie past deze club bij mijn ambitie en drive.”

Je naam viel naar het schijnt al snel binnen NSV’46, dat al in een vroeg stadium bekend maakte voor volgend seizoen een vacature te hebben…
“NSV verscheen inderdaad snel op de radar en voor mij is een goed gevoel het allerbelangrijkst. Ik had dat goede gevoel al vanaf het eerste contact. Zo was ik bijvoorbeeld nog nooit op het sportpark in Noorden geweest en ook hier kreeg ik direct het juiste gevoel van. Een mooi complex met mogelijkheden en een grote kantine. Na de eerste positieve gesprekken met de TC en voorzitter, heb ik ook gesprekken gevoerd met spelers en huidige stafleden van het eerste en tweede elftal. Ook dit voelde goed en ik begreep vanuit de terugkoppeling die ik kreeg dat dit wederzijds was. Al met al was ik al snel enthousiast.”

Dat je in Robin van Koert en Jeffrey Pieterse twee oude bekende treft heeft vast geholpen hierin?
“Ja uiteraard dat zijn twee jongens waar ik eerder mee heb gewerkt en waar ik met plezier op terugkijk. Na het eerste gesprek had ik even contact met hen en ook zij schetsten een beeld dat er een groep staat waar potentie in zit. Maar ook zij moeten enthousiast zijn over een hernieuwde samenwerking natuurlijk. Het is belangrijk dat het breed gedragen wordt dat er een type trainer als ik ben komt…”

Een type trainer als jij? Iemand die veel waarde hecht aan discipline bedoel je?
“Nou ik denk dat iedere trainer daar wel waarde aan hecht. Iedere trainer is anders natuurlijk en dat is ook alleen maar goed. Laat ik het zo zeggen; ik heb graag alles op orde, zowel op als buiten het veld. Daar geloof ik heilig in. Alleen wanneer alles klopt kun je op het veld het verschil gaan maken.”

Je gaf al aan dat er een beeld geschetst is dat er een groep staat waar potentie in zit…
“Ja ik werd wel enthousiast van het verhaal dat NSV uitdroeg ja. Het eerste elftal staat, het tweede lopen ook jongens in die de minuten meepakken in het eerste, hetgeen ik belangrijk vind, en daarnaast is er een talentvolle o19 groep aanwezig die op de deur gaat kloppen. Uiteraard moeten er mijns inziens ook dingen veranderen binnen de huidige aanpak, maar hierin zaten we ook snel op dezelfde lijn.”

“Alleen wanneer alles klopt kun je op het veld het verschil gaan maken”

Tijssen heeft graag alles op orde, zowel op als buiten het veld

Wat is jouw ambitie en wat verlangt de club van zijn nieuwe trainer?
“De club wil op den duur een stabiele derde klasser zijn, dus dat is ons gezamenlijke doel. Er is een goede visie en een gezonde ambitie en daar ben ik wel voor te porren. Ik volg de club uiteraard ook via onder meer jullie site en ik weet dat er een aantal heel aardige spelers rondlopen. Aan mij om hier het maximale uit te gaan halen. Het is voornamelijk een goede mix denk ik. De selectie beschikt over een grote groep jongens in de leeftijd van twintig tot achtentwintig, plus een paar ervaren jongens. Ik hoop dan ook van harte dat ook zij nog even binnenboord blijven. Die zijn vaak heel belangrijk in het groepsproces.”

Dan direct maar een gewetensvraag: ondanks de slechte reeks heeft NSV nog alle kans op nacompetitie of zelfs meer. Wil je in augustus starten bij een derde klasser of wil je dit liever zelf bewerkstelligen?
“Nee ik hoop uiteraard voor de club, huidige staf en de spelers dat ze het seizoen zo mooi mogelijk afsluiten. Er zijn nog vijftien wedstrijden te gaan en er is kijkend naar de stand nog van alles mogelijk natuurlijk. Het zou geweldig zijn wanneer ze weten te promoveren. Lukt dat niet dan is dat voor het nieuwe seizoen direct het eerste doel natuurlijk…”

Nu de inkt droog is en de niet al te lange zoektocht voorbij, gaat je vizier neem ik aan weer op TAVV?
“Uiteraard, daar ligt mijn prioriteit. Ik wil het seizoen en mijn mooie tijd daar zo goed en mooi mogelijk afsluiten.”

Geloof je nog het ontlopen van degradatie?
“Nou het zal heel moeilijk worden, maar ik ben altijd positief. Kijkend naar de stand moeten we een hoop punten gaan halen om dit te bewerkstelligen. Daarnaast hebben we ook te maken met de verzwaarde promotie/degradatieregeling wat het niet gemakkelijker maakt. Het gat is nu acht punten en dat is niet onoverkomelijk. We spelen namelijk helemaal niet onaardig. Klinkt misschien raar, maar ik denk dat we de helft van onze wedstrijden hadden moeten winnen. Bijvoorbeeld de laatste pot tegen Alphia. Die verlies je met 2-0 waar we met rust, gezien het spel en de kansen, met minimaal 3-0 voor hadden moeten staan. We scoren gewoon heel moeilijk. Frustrerend als je ziet hoe we spelen maar ook wanneer je kijkt hoe de sfeer is op trainingen en rondom wedstrijden. Je zou wat dat betreft niet zeggen dat we staan waar we staan. Alles is positief. Nu de punten nog. Het gaat lastig worden, maar we gaan er alles aan doen.”

Dennis bedankt voor je tijd en we wensen je in ieder geval veel succes na de winterstop in de strijd om lijfsbehoud met TAVV. Voor komend seizoen alvast alle goeds bij je start in Noorden.

Archieffoto: Kees Verhaar

Chris Snatersen per direct naar AVV Alphen

Nieuwkoop stunt tegen Zwaluwen opnieuw in de beker