Zevenhoven krijgt pak slaag in Zoeterwoude en ziet promotiekans vervliegen

Zoeterwoude | Natuurlijk was de kans om via de nacompetitie te promoveren klein en de behoefte om dit te behalen is er naar alle waarschijnlijk al helemaal niet, toch zou minimaal een ronde overleven een gezellige zaterdagmiddag opleveren tegen derdeklasser Be Fair. Helaas werd deze wens volledig om zeep geholpen tegen het fitter en slim spelende SJZ. De ploeg uit Zoeterwoude counterde er, met name in de tweede helft, lustig op los en trakteerde de Zevenhovenaren op een niet mis te verstane nederlaag van maar liefst 5-1…

En hoe gek het ook klinkt, na de eerste vijfenveertig minuten, waarin SJZ een 2-1 voorsprong had genomen was iedereen die Zevenhoven een warm hart toedraagt nog in de veronderstelling dat er echt wel wat te halen viel voor de ploeg van Chris Snatersen. Zevenhoven startte immers goed aan de wedstrijd en glipte vrij makkelijk door de defensie van de thuisploeg. Het leverde Marco Pellegrom twee kansen op waarbij de laatste misschien wel had moeten zitten nadat Robert Mooren bal laag voorzette maar Pellegrom te zacht inschoot. Geheel onverwacht, en op dat moment tegen de verhouding in, kwam SJZ op voorsprong. De sterk spelende spits Marc Griffioen kreeg teveel tijd van Jordy Zwart om uit te halen en nadat Connor van Heertum te laat reageerde op de schuiver in de korte hoek was de achterstand na elf minuten spelen een feit. Nauwelijks bijgekomen van deze achterstand stond het scorebord al op 2-0. Na een laag genomen corner werd de bal moeizaam weggewerkt en zodoende een makkelijke prooi voor Bryan Hilders die simpel kon binnentikken. Het werd zodoende een avondje achter de feiten aanlopen voor de bezoekers. Het doelpunt van Marco Pellegrom, vlak voor rust na een fout in de SJZ verdediging, gaf de bezoekers gelukkig weer hoop voor de tweede helft.

‘We begonnen prima aan de wedstrijd en kregen de beste kansen, jammer dat deze er dan niet ingaan. Daarna zijn we door hun razendsnelle voorhoede aan aantal keer weg gecounterd’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Hoop was er zeker aan Zevenhovense kan, de wil om er nog iets moois van te maken ook maar de kracht om dit te realiseren kroop langzaams maar zeker uit de lijven van de moedige strijders in het geel-rood. De ruimtes tussen de linies werden te groot, middenvelders liepen te diep en voor het compact en slim spelende SJZ was het wachten op het plaatsen van een dodelijke counter. Toen uitblinker Griffioen in de zestigste minuut nog maar eens zijn hielen liet zien aan de Zevenhoven defensie om vervolgens alleen op keeper Van Heertum af te gaan, werd de wedstrijd beslist. De spits omspeelde de doelman alsof hij er niet stond en besliste vervolgens simpel de wedstrijd. Dat de aanvaller minimaal een meter buitenspel stond, maar toch door mocht verbaasde vriend en vijand maar de thuisploeg was er natuurlijk niet minder blij om. Zevenhoven wilde nog wel maar kon simpelweg niet leveren wat gevraagd werd en SJZ counterde vrolijk door naar een uiteindelijke 5-1 overwinning. De uitslag was misschien geflatteerd, verdient was het zeker.

De jarige Sjoerd Zuijdervliet was uiteraard niet vrolijk na afloop. ‘Door hun snelle omschakelingen kwamen we snel 1 op 1 te staan en werd het veld te groot. Na de twee onverwachte goals loop je achter de feiten aan maar we bleven wel voetballen en scoorden gelukkig nog de 2-1. We geloofden er daarna echt nog wel in, maar bij balverlies werd het steeds gevaarlijker. Die 3-1 was gewoon buitenspel, die grens was het echt helemaal kwijt. Vervolgens maken zij alles af en wij missen de kansen. Ik had er zelf ook gewoon twee moeten maken.’ De zelfbewuste aanvoerder wilde ondanks zijn teleurstelling nog wel van de gelegenheid gebruik maken om de supporters te bedanken die in grote getale aanwezig waren om Zevenhoven aan te moedigen. Mooie laatste woorden van het seizoen van een waardig aanvoerder.