Ruud Bos, 0172SPORT, 0172SPORT column, Het Bos Ingestuurd

Onze MO15

Twee weken geleden dacht ik toch echt dat we dan eindelijk weer mochten gaan beginnen. Als coach van ‘mijn’ MO15 was ik er helemaal klaar voor. Sorry, onze MO15, want met een begeleidingsteam van vier trainers, twee leiders en een coach kun je natuurlijk beter spreken van ‘onze’ MO15.

Het nieuwe rij- en wasschema zag ik alweer voorbijkomen in de begeleiders-app, de ballen lagen al achterin m’n auto en mijn coachmap, met daarin een heus whiteboard-voetbalveld met uitwisbare stift en zelfklevende spelers (in twee kleuren), lag al dagen naast mij op de passagiersstoel.

Overigens kreeg ik dit handige whiteboard net voor de winterstop in mijn handen gedrukt bij de club met als doel de meiden ook op tactisch vlak het één en ander bij te brengen. Helaas kwamen er meer vragen boven bij de dames dan dat ik extra duidelijkheid wist te scheppen. Opmerkingen als ‘Waarom staat er maar één helft op getekend?’ en ‘Waarom zit er geen net in het doel?’ hadden voor mij natuurlijk al signalen moeten zijn dat het board wellicht onnodig aan mij was overhandigd. Na de opmerking ‘Ik heb nog nooit een wit veld met zwarte lijnen gezien’ wist ik het zeker… Toch lag ie naast me in de auto, mijn nieuwe tactische wapen, want ik had er gewoon weer zin, we mochten weer!

‘Ik kreeg een whiteboard in mijn handen gedrukt met als doel de meiden op tactisch gebied wat bij te brengen’

Ruud wist al vrij snel zeker dat dit onnodig aan hem overhandigd was…

Helaas, een dag later kwam de ene corona-besmetting na de ander voorbij en waren we genoodzaakt de wedstrijd te verplaatsen, het was niet anders. Dan maar een week later starten met een fitte groep meiden dacht ik nog, niets bleek minder waar want nu had onze tegenstander massaal het virus onder de leden. En zaterdag? Nou die wedstrijd ligt er ook alweer uit. Coach Dave Lieverse heeft mij al geappt voorafgaand aan de altijd spannende derby SVZ MO15 tegen Altior MO15 dat de wedstrijd moet worden verplaatst wegens… corona. Zo jammer! Tja, en als je er als coach al de pest in hebt, wat moet het dan wel niet doen met onze voetballende jeugd.

Toch gaat het goed komen, het einde is nu echt in zicht. Zaterdag mag ook de A-categorie de competitie hervatten. Aarlanderveen en Sportief zullen dit weekend tijdens een inhaalronde het spits afbijten en volgende week hebben we hopelijk weer een ouderwets vol programma. Man, man wat voelt dat heerlijk! Nu alleen nog hopen dat alle teams meer geluk hebben dan ‘onze’ MO15.

Voorbeschouwing op de inhaalronde van 12 februari

Boris van Es nieuwe trainer SV Nieuwkoop