Blijf bewegen, ook thuis!

Nieuwkoop/Ter Aar | Door de verlenging van de lockdown zitten we allemaal nog meer thuis met als risico dat we steeds minder bewegen.

Immers, sporten bij de sportvereniging, in het fitnesscentrum en ook bij Bakker & De Vos, ons Centrum voor bewegen en gezondheid, is op dit moment niet mogelijk. Toch is het van groot belang om in beweging te blijven. Als je namelijk een aantal weken niet sport gaan conditie en spierkracht snel achteruit. Bewegen voorkomt dit en zorgt ervoor dat je fit blijft en daarmee voldoende weerstand hebt tegen ziektes zoals Corona. Daarnaast vermindert bewegen de kans op het krijgen van chronische aandoeningen, zoals Diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Juist nu is het van belang om te blijven voldoen aan de nieuwe beweegrichtlijn: wekelijks minimaal twee en een half uur matig intensief bewegen, minder zitten en twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten. Grote vraag is, hoe doe je dat?

Uiteraard kan dat door eropuit te trekken; buiten wandelen (nog leuker met de Ommetje app!), fietsen, skeeleren zijn bij uitstek beweegmogelijkheden die nog wel benut kunnen worden en waarbij voldoende afstand tot andere mensen bewaard kan worden. Rond het eigen huis is tuinieren en het doen van andere klussen ook een manier om te blijven bewegen.

Indien dat niet mogelijk is kun je ook thuis wel meer bewegen. Op de website van ons centrum www.bakkerendevos.nl staan diverse tips op welke manier dit mogelijk is. Ook staan er een aantal links naar filmpjes waarop oefeningen te zien zijn, o.a. Pilates trainingen, en soms zelfs hele beweeglessen. Neem een kijkje op de website en kom in beweging, ook thuis!

Heeft u lichamelijke klachten en geen ziekteverschijnselen, dan is het maken van een afspraak bij de fysiotherapeut gelukkig nog steeds mogelijk. Bel in Nieuwkoop 0172-575261, in Ter Aar 0172-603195 of stuur een berichtje via WhatsApp 06-57821791. Mailen kan natuurlijk ook naar info@bakkerendevos.nl

0172SPORT, Menno de Jong, NSV'46

Menno de Jong verlaat zijn goal bij jeugdliefde NSV’46

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

Vrijwilligers