Bekerwinst op eigen bodem voor Nieuwkoop en Altior, NSV’46 verliest in Rockanje

NSV’46 verlaat beker met uitnederlaag
Voor NSV’46 stond er een uitwedstrijd in en tegen Rockanje op het programma. Er werd afgereisd met een bus en dit ging niet zonder slag of stoot. Na zo’n twee uur kwam de ploeg van Robert Swart aan op Sportpark De Drenkeling en moest men met een kortere voorbereiding dan normaal het veld op. Dit werkte blijkbaar nog even na want na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na een fout achterin bij NSV’46. Een tweede individuele fout betekende na een klein half uur de 2-0 . Lars de Jong deed voor de rust nog iets terug en bracht zodoende weer wat hoop in het Noordense kamp. NSV’46 had veel balbezit, creëerde ook een paar mogelijkheden maar het was Rockanje dat de score verder uitbreidde. De thuisploeg liep na rust zelfs uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong, alvorens Cas van der Hoorn de eindstand op 4-2 bepaalde. NSV’46 sluit zijn bekeravontuur zodoende af met drie punten uit drie wedstrijden.

Nieuwkoop pakt volle buit in slotfase
Nieuwkoop ontving in de laatste bekerwedstrijd Vredenburch en kende een lastige middag. De Rijswijkers deden er alles aan het spel van de ploeg van Manfred van den Bosch te ontregelen waardoor er een zeer rommelig schouwspel ontstond. Toch trok Nieuwkoop aan het langste eind. Boy Vork wist na een goede actie Thijs van der Zon te bedienen en die zorgde ervoor dat de punten op De Dulen beleven. Nieuwkoop eindige zodoende met zes punten als tweede in de poule en kan zich ook gaan richten op de eerste competitiewedstrijd zaterdag tegen Alphia.

Altior op zondag wel aan de goede kant van de score
Altior heeft zijn bekeravontuur goed afgesloten. Na twee eerdere nederlagen op zaterdag mocht men nu thuis eindelijk op zondag spelen. Dit deed de ploeg van Arjan van der Laan zichtbaar goed want tegen het Rotterdamse Meeuwenplaat was het bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Altior creëerde legio kansen maar voor de thee werd er slechts één hiervan benut. Het was Tim Heikoop die de 1-0 ruststand op het bord wist te zetten. Na rust verdubbelde aanvoerder Thijs Noordsij de score en zorgde Rick Keizer ervoor dat de winst hen niet meer kon ontglippen. Meeuwenplaat trof ook eenmaal doel en zo eindigde voor Altior prima generale in een verdiende 3-1 winst.