0172SPORT, Beau Snellink, Patrick Roest, Marcel Bosker

Beau Snellink vervangt Sven Kramer bij de WK afstanden

Heereveen | Beau Snellink is voor de ploegenachtervolging aangewezen als de vervanger van Sven Kramer. Een schitterende kans voor de jonge Noordenaar om zich andermaal aan het grote publiek te tonen natuurlijk.

Kramer reed gister een teleurstellende 5 kilometer waarin hij slechts de negentiende tijd klokte, waarnaar hij besloot zich terug te trekken. Rugklachten zorgde ervoor dat het een ware lijdensweg werd voor de veelvoudig wereldkampioen.

Dat het Snellink werd die Kramer mag vervangen en het trio met Patrick Roest en Marcel Bosker complementeert mag enigszins als verrassing worden gezien. Chris Huizinga was eerste reserve maar assistent-coaches Ben Jongejan, Arjan Samplonius en Jillert Anema – die de honneurs waarnemen bij het ontbreken van Bondscoach Jan Coopmans – menen dat Snellink er momenteel beter op staat.
Zo is het dus Snellink die het vrijdagmiddag in Thialf moet gaan doen. Bij de afgelopen wereldbekerwedstrijden veroverde hij samen met Kramer en Huizinga op hetzelfde onderdeel nog de gouden plak, hopelijk komt kan ook dit trio het beste in elkaar naar boven halen!

De ploegenachtervolging is live te volgen via NPO 2. Snellink start om 15.30 uur.

Geen coronakoorts maar schaatskoorts

Du Chatinier gaat Linstra achterna, eerste versterking voor Aarlanderveen