Zwammerdam duwt Sportief dieper in degradatiezorgen

Woerdense Verlaat | Sportief moest wegens een overvolle ziekenboeg noodgedwongen aantreden zonder enkele vaste basisklanten. Vooral het gemis van topscorer Stijn Molenaar maar ook aanvalspartner Justin Verkerk was goed voelbaar, de thuisploeg kon het Zwammerdam vooral in de eerste helft geen enkele keer lastig maken.

Sportief begon nog redelijk goed aan de wedstrijd en zat er de eerste tien minuten kort op bij Zwammerdam dat zeer aanvallend speelde. Twee snelle goals binnen het kwartier was een flinke tegenslag voor de thuisploeg dat hoopte dat de opgetrokken muur langer stand zou houden. Eerst was het Jordi de Groot die de bal in de zestien voor de voeten kreeg en doeltreffend uithaalde, twee minuten later zette Morris van Vliet de 0-2 op het bord en zat ‘Damme’ op rozen…

‘Zwammerdam was in deze fase verreweg de betere partij, we kwamen er niet aan te pas. Het is dat ze de 0-3 niet maakten dat we nog een soort van in de wedstrijd bleven. De 1-0 had overigens wegens gevaarlijk spel afgekeurd moeten worden’, aldus Jorg van der Laan.
Zwammerdam probeerde tot aan de rust van alles, maar de bal wilde er gewoonweg niet in. De lat werd geraakt en Nick Stark lag ook een aantal keer goed in de weg. Sportief zat zodoende bij het rustsignaal nog een soort van in de wedstrijd…

‘Uiteindelijk drukt de arbitrage toch wel een stempel op de wedstrijd’

Jorg van der Laan zag de gelijkmaker ten onrechte afgekeurd worden

De tweede helft bleef Zwammerdam de betere partij en had het bijna altijd de bal, wel was men minder dreigend als in de eerste helft. Sportief daarentegen kon nu wél enkele malen gevaarlijk worden door op de juiste momenten toen te slaan in de omschakeling. Mathijs Maaijen had zeven minuten na rust een vlammend afstandsschot in huis die op de lat uiteenspatte. De rebound was voor Bob van den Haak maar hij faalde oog in oog met Zwammerdam-goalie Kwakernaak. De situatie die vervolgens ontstond was een prooi voor Joel Verkerk die de spanning in de wedstrijd terugbracht, 1-2.
Na ongeveer een uur voetbal was een volgende uitbraak goed voor de gelijkmaker van Collin Griffioen, maar tot ontsteltenis van heel Sportief werd hij terug gevlagd én gefloten. ‘Dit was echt by far geen buitenspel. Die grens deed wat hij de hele wedstrijd al deed: alles afvlaggen wat gevaarlijk werd. Echt ongelooflijk…’
Met de niet geheel fitte molenaar binnen de lijnen zette Sportief in het laatste kwartier aan voor een slotoffensief. Dit resulteerde bijna in de gelijkmaker maar verder dan een bal buiten bereik van Kwakernaak op de paal kwam de thuisploeg niet.

Van der Laan: ‘Echt heel zonde dit. Zij waren de betere ploeg hoor zonder twijfel. Vooral de eerste helft, maar we kwamen er gaandeweg steeds beter in en kregen de kansen. Uiteindelijk drukt de arbitrage toch wel een stempel op de wedstrijd. We hadden denk ik toch wel een punt verdiend.’

Sportief is terug in de gevarenzone daar zowel Linschoten als Rohda wisten te winnen. Het blijft hierdoor ongekend spannend onderaan de ranglijst.