Mooie reeks Nieuwkoop nog niet ten einde na remise bij koploper FC Oudewater

Oudewater | Ook op bezoek bij titelfavoriet FC Oudewater heeft Nieuwkoop weten te verrassen. De oranjehemden boden prima weerstand en kregen de betere kansen. Gescoord werd er echter niet, waardoor men genoegen moest nemen met een punt. Door het verlies van CVC Reeuwijk doen de Nieuwkopers helemaal mee om de periodetitel, iets wat in de winterstop eigenlijk ondenkbaar was.

Het duel was vanaf de eerste minuut “aan”. Thomas Boekestein moest al snel handelend optreden op een inzet van Oudewater en bracht de bal snel terug in het spel waar aan de overkant Chiel Groenewoud een kans van jewelste kreeg maar jammerlijk faalde. De eerste helft was gelijk opgaand, waar de thuisploeg iets meer veldoverwicht had. Nieuwkoop zette hier heel veel duelkracht tegenover en had zoals gezegd de betere kansen. Groenewoud kreeg voor de thee nog een dot van een kans maar zijn inzet verdween huizenhoog over de deklat. Een omhaal van Dirk van den Haak miste vaart om de sluitpost van Oudewater echt te verontrusten.

De tweede helft was het spel van beide kanten moeizaam en duidelijk was dat de ploegen het lastig hadden met de conditie van de grasmat. Een keiharde charge van Joris Verweij – die op het middenveld veel verbeten en harde duels uitvocht – betekende bijna een vroege aftocht voor de captain, maar hij kwam goed weg met een gele prent. Wel was dit aanleiding voor Manfred van den Bosch om zijn aanvoerder na een uur naar de kant te halen om erger te voorkomen. Het betekende niet de ommekeer, want ook na het wisselen van de sterkhouder op het middenveld wist de koploper weinig kansen te creëren. Ook de ploeg van Van den Bosch kwam iet verder dan wat speldenprikjes. Het duel leek dan ook te eindigen in een 0-0 stand totdat Groenewoud in de allerlaatste minuut alles en iedereen toch nog deed opveren en scoorde. Echter werd hij terug gevlagd en gefloten wegens buitenspel, hetgeen door Nieuwkoop ernstig in twijfel werd getrokken.

‘We hadden vandaag zomaar hier van de koploper kunnen winnen, dat zegt genoeg over de fase waar we momenteel inzitten. We deden eigenlijk niet veel onder voor de koploper. In de laatste minuut maakte Chiel in onze ogen een zuivere goal die echt ten onrechte werd afgevlagd. Die grensrechter had heel de wedstrijd al een soort vervroegde vlaggetjesdag, echt heel zonde dit…’, blikte Rick Pouw terug op de ontmoeting met FC Oudewater.

Door de remise en de zeperd van CVC Reeuwijk staat Nieuwkoop momenteel samen met de Reeuwijkers en Oudewater bovenaan met negentien punten. CVC Reeuwijk staat er op doelsaldo het beste voor en heeft het in eigen hand. Zij gaan namelijk op bezoek bij nummer laatst VVC en winst aldaar is voldoende voor de periodetitel. Loopt het averij op kan Nieuwkoop de periode opeisen, maar dan moet er gewonnen worden van TAVV, dat zelf met achttien punten ook nog een klein kansje heeft… Spanning alom dus volgende week!

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw, Daan Zuijdervliet, Niels van Rijn, Sem Meertens; Joris Verweij © (61. Salem Chemlali), Dave Verhage, Dirk van den Haak; Thijs van der Zon, Mike van Schie (70. Sam Vijfhuizen), Chiel Groenewoud

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto: archief fotoKees Verhaar

Sportief klimt verder omhoog na zege op concurrent Bodegraven

Altior walst in eerste half uur over Bloemendaal heen en boekt grote zege