Voorbeschouwing op speelronde 13

Van de redactie | Afgelopen weekend was een succesvolle voor veel van “onze ploegen”. Zo versloeg Nieuwkoop koploper Lugdunum en haalde Aarlanderveen uit bij Stompwijk. Beide ploegen zijn koploper DWO nu tot op één punt genaderd. Een klasse hoger wist TAVV eindelijk weer eens te winnen, is de weg omhoog nu ingeslagen? Ook Zevenhoven won en profiteerde van het puntverlies van BSC ’68. Beide ploegen staan nu op gelijke hoogte en de ploeg uit Benthuizen treft deze week NSV’46 dat door zijn overwinning ook weer de aansluiting vond. Niet alleen Zevenhoven pakte de koppositie, ook Sportief deed dat. Zij profiteerde van het feit dat MMO niet in actie kon komen. Kunnen “onze” ploegen deze week weer goede resultaten neerzetten? Kijkend naar onze voorspellingen zitten er een hoop lastige potjes tussen…

FC Aalsmeer – TAVV
TAVV kwam als herboren uit de winterstop. Niet alleen wist de hekkensluiter verrassend te winnen van RCL, het maakte ook nog eens vier doelpunten en daarmee werd het aantal gemaakte doelpunten in competitieverband verdubbeld. FC Aalsmeer, vooraf bestempeld als kampioenskandidaat nummer één, kent vooralsnog een teleurstellend seizoen en hervatte de competitie met een doelpuntloos gelijkspel bij EMM’21. Vooralsnog vindt de ploeg uit Aalsmeer zich op een achtste plaats terug, wel heeft het slechts drie punten achterstand op nummer drie DONK en zelfs koploper ESTO is nog binnen handbereik. Beide ploegen is er dan ook alles aan gelegen om de drie punten te pakken. De thuisploeg zal dan ongetwijfeld een paar plaatsen stijgen op de ranglijst en bij een goed resultaat sluit TAVV ook weer aan bij de ploegen die in elk geval nog een escape mogelijkheid krijgen via de nacompetitie. We rekenen op een spannend potje in Aalsmeer en houden het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Aarlanderveen – Alphen
Aarlanderveen won zoals verwacht eenvoudig van Stompwijk ’92. Met meer dan een half dozijn aan treffers was het krachtsverschil overduidelijk. Normaliter moet ook de aankomende wedstrijd voor de ploeg van Sander van Dijk een relatief makkelijk te klaren klus zijn, aangezien Alphen slechts één plaats hoger op de ranglijst staat dan de tegenstander van afgelopen zaterdag. Bij Alphen staat sinds de winterstop wel voormalig Sportief en Zevenhoven-trainer Chris Snatersen aan het roer. Snatersen z’n eerste taak is om er een team van te maken met een duidelijk spelidee. In zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van de Alphenaren moest hij het echter doen met een teleurstellend gelijkspel bij het tot dat moment puntloze Van Nispen. Tegen Aarlanderveen zal hij ongetwijfeld wel tevreden zijn met een punt en we verwachten dan ook dat hij vooral vanuit de omschakeling zal proberen toe te slaan. Toch gaat Aarlanderveen er met de overwinning vandoor, maar makkelijk wordt het niet.
Poule tip: 3-1

Nieuwkoop – Koudekerk
Nieuwkoop ontvangt dit weekend Koudekerk, de nummer vijf van de ranglijst. De Koudekerkers zijn – samen met Aarlanderveen – op Nieuwkoop na de meest productieve ploeg van deze derde klasse. Met Olaf Bakker en aanvoerder Mike van Velzen beschikken de bezoekers over twee levensgevaarlijke spitsen die veelal bediend worden door de van Zwammerdam overgekomen vleugelflitser Mitchell Bons. Het zal helaas geen weerzien worden met oud-Nieuwkoop middenvelder Ruben van den Berg, die vanwege langdurig blessureleed ontbreekt. Bij Nieuwkoop keert Thomas Boekestein terug tussen de palen, wat een opsteker is in de strijd tegen de aanvalsdrift van de Koudekerkers. Bij winst slaat men een groot gat met Koudekerk, mochten de bezoekers aan het langste eind trekken verkleinen zij de achterstand tot één punt en mengt het zich zodoende ook bij de topploegen. Een zeer spannend en belangrijk duel dus… Wij houden het op een doelpuntrijke puntendeling.
Poule tip: 2-2

Nicolaas Boys – Hazerswoudse Boys
Na een moeizame eerste helft tegen Warmunda, liet Nicolaas Boys na de rust zien waarom het op de derde plaats staat. Het won dan ook verdiend en daardoor blijft de ploeg van Mo Bougrine in het spoor van Zevenhoven en BSC ’68. Dit weekend moet men het opnemen tegen Hazerswoudse Boys dat afgelopen weekend door een afgelasting niet in actie kwam. De nieuwe ploeg van Robert Swart had vooralsnog meer van het seizoen verwacht en bevindt zich momenteel in de gevarenzone. Toch hebben de zebra’s verschillende wapens en Nicolaas Boys moet dan ook op zijn hoede zijn hiervoor. Het vertrouwen in Nieuwveen is echter groot en ze gaan voor niets minder dan drie punten, wat in onze ogen ook bijgeschreven gaat worden. En met de confrontatie tussen BSC ’68 en NSV’46 in het achterhoofd kan men zich daarmee nog vaster in de top-4 nestelen.
Poule tip: 3-1

BSC ’68 – NSV’46
NSV’46 gaat komend weekend op bezoek bij koploper BSC ’68. De ploeg uit Benthuizen kwam niet lekker uit de winterstop want het leed direct tegen duur puntverlies aan. Op bezoek bij Teylingen kwam men namelijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel waardoor het Zevenhoven de (op doelsaldo) de koppositie zag overnemen. De Noordenaren boekten zelf wel een broodnodige overwinning. Thuis werd er, na een goede eerste helft, met de nodige moeite met 3-2 gewonnen van Meerburg. Trainer Robert Swart kent nog steeds de nodige personele problemen door blessures en daar komt dit weekend nog een wintersportvakantie. Onder andere doelman Bas Kalshoven en topscorer Kamiel Disseldorp ontbreken om deze reden. Swart zal dus weer moeten gaan puzzelen om met een formatie voor de dag te komen dat sterk genoeg is om de Benthuizenaren partij te bieden. Wij vrezen dat het aantal afwezigen te veel gaat zijn en de Noordenaren tegen een nederlaag aan gaan lopen…
Poule tip: 2-1

Roodenburg – Zevenhoven
Roodenburg-uit is voor niemand op voorhand een leuke wedstrijd en Zevenhoven reist ook nog eens naar Leiden af als koploper. Voor Zevenhoven lijkt het een zware middag te worden, aangezien de gastheren niet alleen goed kunnen voetballen maar ook op allerlei andere manieren de wedstrijd kunnen en willen ontregelen. Een vroege voorsprong zou wel eens van cruciaal belang kunnen zijn voor de ploeg van Danny ter Hoeve. Zevenhoven hoopt in Leiden in elk geval goede zaken te kunnen doen, aangezien medekoploper BSC ’68 tegen NSV’46 speelt en volgende week komt de ploeg uit Benthuizen ook nog eens op bezoek aan de Stationsweg. Een marge van twee of drie punten zou dan ook lekker zijn, echter moet men eerst zelf nog maar eens zien te winnen van Roodenburg. Maar dat is zoals gezegd makkelijker gezegd dan gedaan… We denken zelf dat er niet meer dan een gelijkspel in zit.
Poule tip: 1-1

Sportief – Vogelenzang sv.
Sportief ontvangt deze week als trotse koploper sv Vogelenzang en zal deze nieuwe titel ten koste van alles willen verdedigen. MMO is nu de achtervolger en dat wil men in Woerdense Verlaat graag zo houden natuurlijk. Tegenstander Vogelenzang kwam afgelopen weekend vanwege een afgelasting niet in actie en is daarnaast bepaald geen hoogvlieger. MMO kende in een eerder stadium in ieder geval weinig moeite met de oranjehemden. Wij verwachten dan ook dat de ploeg van Johan Peper zijn ongeslagen status voorzet en een ruime overwinning zal boeken.
Poule tip: 4-1

Hooglanderveen – Altior
Altior verzuimde afgelopen weekend thuis te winnen van VVZA. Ondanks dat men genoeg kansen creëerde kwam men niet tot scoren. Het verloor zelfs en zag na afloop dat DIOS had weten te winnen waardoor Altior nu de laatste plaats bezet. Deze week stappen de Langeraarders in de auto voor de verre reis naar Hooglanderveen. De middenmoter moest bij de hervatting van de competitie een 3-0 nederlaag slikken tegen koploper Sporting Martinus en is gezien de resultaten erg wisselvallig. Tegen bijvoorbeeld ZSGOWSM werd er kanp gewonnen, maar van VVZA werd er met ruime cijfers gewonnen. Er liggen dus op zeker kansen voor de Langeraarders. Om een resultaat te boeken moet er ditmaal wel wat beter met die kansen worden omgesprongen. Wij noteren een remise.
Poule tip: 1-1 

De wedstrijd van de week is de topper in de vierde klasse tussen BSC ’68 en NSV’46. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Altior verliest ook van VVZA en zakt af naar laatste plaats

Aarlanderveen heeft aan helft genoeg tegen Alphen