0172SPORT, Sportief, Stijn Molenaar

Stijn Molenaar behoedt Sportief in slotfase voor puntverlies

Woerdense Verlaat | Stijn Molenaar heeft andermaal zijn waarde bewezen voor zijn ploeg Sportief. De na dit seizoen naar CSW vertrekkende topschutter was in de slotfase tweemaal trefzeker nadat tegenstander Terrasvogels vijf minuten voor tijd van een 2-0 achterstand terug was gekomen tot 2-2…

Sportief startte de wedstrijd prima en was zoals verwacht mag worden van de ongeslagen koploper dan ook heer en meester. De tegenstander begon het duel overigens met tien man en na een kwartier kwamen er nog drie verstekelingen Sportpark Govert van Tilburg opwandelen waardoor het alsnog elf tegen elf werd.
Daan Koot opende na iets meer dan twintig minuten de score toen hij na een individuele actie met rechts afdrukte en de doelman uit Santpoort-Zuid kansloos liet. Sportief werd vervolgens een strafschop onthouden nadat diezelfde doelman Molenaar torpedeerde, maar de leidsman zag er geen strafschop in… Zonder hulp volgde de 2-0 alsnog toen Daniel van Leeuwen een niet te missen kans kreeg van Molenaar die vanaf de achterlijn voortrok. Mede door de geringe tegenstand ging bij Sportief ook de voet van het gaspedaal, waar men eigenlijk nog voor rust de wedstrijd had moeten beslissen.

Ook in het tweede bedrijf was we de tegenstander weinig te vrezen, maar de thuisploeg hield hen desondanks in leven en dit koste de ploeg van Cock Wens bijna de kop. Een vrije trap waar de dit seizoen doorgaans goed keepende Bjorn van der Laan mistastte betekende de aansluitingstreffer waarna de angst in de ploeg leek te sluipen. Toen de bezoekers vijf minuten voor tijd na een fout van Bob van den Haak op gelijke hoogte kwamen leek een stunt van jewelste in de maak.
Jorg van der Laan werd door Wens als stormram gebracht maar nog voordat hij een rol van betekenis had kunnen spelen werd hij alweer op zijn vaste stek centraal achterin gezet omdat Molenaar op prachtige wijze voor een nieuwe voorsprong had gezorgd. Koot stuurde de snelle aanvalsleider in de diepte en van een meter of twintig stiftte hij de bal schitterend over de doelman. Twee minuten bepaalde Molenaar uit een vrije trap vanaf randje zestien de eindstand op 4-2.

“Nog vier potjes winnen en we zijn kampioen”

Jorg van der Laan wil desondanks nog niet spreken van een gelopen titelrace

“Na de tegengoal sloop er toch weer wat angst in de ploeg en dit gebeurd ons wel vaker. Gelukkig maakt Stijn nog twee goals waardoor het alsnog feest was na afloop. Zeker toen we ook nog vernomen dat MMO in Leiden onderuit was gegaan. We staan er nu zeer goed voor. Wanneer we van de laatste vijf wedstrijden er nog vier weten te winnen zijn we kampioen. Maar het programma is nog lastig, we krijgen MMO nog maar ook Bernardus dat momenteel erg goed draait”, aldus Jorg van der Laan die nog niet van een gelopen titelrace wil spreken.