Altior nog altijd puntloos na ruime nederlaag bij RKDEO

Nootdorp | Op bezoek bij RKDEO heeft de equipe van Manfred van den Bosch alweer de derde nederlaag van dit seizoen moeten incasseren. Na negentig minuten stond er 4-0 op het bord en daarmee kwamen de Langeraarders nog goed weg…

De start was veelbelovend en binnen vier minuten hadden de bezoekers op voorsprong moéten komen. De snelle Rick Keijzer werd de diepte in gestuurd en was niet bij te benen voor directe tegenstander Youri de Bruin, maar oog in oog met doelman Gino Eskamps moest hij wel zijn meerdere erkennen in de sluitpost.

Hierna was de thuisploeg wakker en al snel kwam het op voorsprong. Hatiam el Marid werd binnen de zestienmeterlijnen gevloerd en scheidsrechter Pille wees naar de stip. Voor aanvalsleider Tommy Simonis was het vervolg een koud kunstje, 1-0.
Dit was ondanks het veldoverwicht en een paar zeer grote kansen ook de verrassende ruststand.

‘We hebben nou eenmaal een jonge ploeg, maar daar kunnen we ons niet achter blijven verschuilen’

Daan van der Pijl | Verdediger Altior

Na rust ging RKDEO weer op zoek naar doelpunten en was het voor de bezoekers tegenhouden. Altior hield in de beginfase stand en de verdubbeling van de score viel uiteindelijk in de zeventigste minuut vanuit de omschakeling na een corner van Altior.
De fysiek sterke rechtsbuiten Didier Dandlau zette Sven van vliet gemakkelijk opzij en lobte het leer daarna schitterend over de uitgekomen Jeroen Sassen heen. Twee minuten later werd het via Fabian Pak 3-0 en was het over en uit.

RKDEO wilde meer maar moest tot de slotfase wachten voordat het de eindstand op het bord wist te zetten.

Altior-verdediger Daan van der Pijl was na afloop niet blij met het optreden van zijn ploeg. ‘Het was vandaag echt los zand. Niemand neemt verantwoordelijkheid en we maken veel persoonlijke fouten. Het is ook vaak jeugdigheid maar we hebben nou eenmaal een jonge ploeg, daar kunnen we ons niet achter blijven verschuilen. Met deze ploeg moeten we het toch zien te doen.’

Jeroen Sassen; Daan Vonk (79. Jesse van Zanten), Daan van der Pijl, Davey Smits, Sven van Vliet; Daan Versluis, Thijs Noordsij ©, Tom van der Weijden; Luuk den Haan (58. Sem van der Meer), Tim Heikoop (58. Reber Taha), Rick Keijzer