Bolnes maatje te groot voor Sportief

Bolnes | Sportief was in de uitwedstrijd op bezoek bij koploper Bolnes nagenoeg kansloos. Na een ruststand van 2-0, gevolgd door een kleine opleving van Sportief, werd het uiteindelijk een afgetekende 5-1 voor de blauw-witten.

Al na drie minuten keek Sportief tegen een 1-0 achterstand aan. Een ogenschijnlijk correct duel tussen Jorg van der Laan en een Bolnes-aanvaller die eindigde in een valpartij binnen de beruchte lijnen, waarna de arbiter naar de stip wees. Dit cadeautje liet de koploper niet onbenut en zo moest Sportief dus direct in de achtervolging. De thuisploeg was sterker en kreeg ook meerdere malen de mogelijkheid de score te verdubbelen maar was vaak slordig in de afronding. Na achttien minuten leken zij dit met de gelijkmaker te moeten bekopen maar Joel Verkerk faalde en miste voor leeg doel. Na zesentwintig minuten moest de ploeg van Jan Wouters alsnog de 2-0 slikken. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed verwerkt en in de scrimmage was het de spits van de blauw-witten die het meest attent was.
Bolnes bleef aanzetten en was tien minuten voor rust dichtbij de genadeklap maar Florian Nieuwkoop wist een kopbal vanuit een corner van de doellijn te halen. Sportief snakte naar de rust en doordat Bolnes slordig was in de laatste passing konden de groen-witten alsnog met een 2-0 achterstand gaan rusten.

Sportief kwam furieus uit de kleedkamer en zette Bolnes brutaal op eigen helft vast en kreeg ook diverse mogelijkheden om te scoren. Eerst zag Daan Koot zijn schot overzeilen, nog geen twee minuten later was het diezelfde Koot die Michael Vijfhuizen alleen voor de keeper kon zetten maar helaas was zijn pass net te hard waardoor deze kans hem werd ontnomen. Niet veel later liet wederom Koot zich met een afstandsschot gelden maar ook deze werd gekeerd door de Bolnes-goalie. Het was eigenlijk wachten op de aansluitingstreffer maar Bolnes gooide na de eerste de beste aanval de wedstrijd in het slot. Een lange bal werd door doelman Bjorn van der Laan zeer matig verwerkt en wederom was er een aanvaller er als de kippen bij om de bal binnen te schieten, 3-0. Wedstrijd gelopen en niet heel veel later werd het op schitterende wijze ook nog 4-0 toen een volley in de rechterbovenhoek belandde.

“We hebben geknokt voor wat we waard waren, maar Bolnes is gewoon een maatje te groot”

Wel baalde Tosca Wens van de vroeggegeven onterechte strafschop tegen

Sportief probeerde via de invallers Sven van Oudenallen en Justin Verkerk nog een slotoffensief te forceren en zes minuten voor het einde werd die inzet beloond. Koot bereikte Verkerk met een lage voorzet en de invaller schoof de bal hard onder de goalie door. Het slotakkoord was echter voor Bolnes en dit was wederom een doelpunt van grote schoonheid. Na een dubbele één-twee schoot de linksbuiten het leer snoeihard in de kruising.

Aanvoerder Tosca Wens: “Je weet dat Bolnes een sterke tegenstander is, maar wanneer je dan binnen een paar minuten zo’n zwaar onterechte strafschop tegen krijgt weet je dat het een hele lastige middag wordt. Maar we hebben geknokt voor wat we waard waren, maar Bolnes is gewoon een maatje te groot zo eerlijk moeten we ook zijn.”