Altior laat kansen onbenut en maakt het onnodig spannend tegen DoCoS

Langeraar | Wie vooraf naar de stand keek zou het erover eens zijn geweest dat Altior de favoriet zou zijn. De ploeg van Arjan van der Laan trof het lager geklasseerde DoCoS, verkeerd zelf in uitstekende vorm en speelde ook nog eens voor het eigen publiek. De zege werd behaald, was verdiend maar makkelijk ging het allerminst.

Altior kwam goed uit de startblokken en al na zeven minuten nam het de leiding. Luuk den Haan speelde zichzelf aan de linkerkant vrij, leverde een strakke lage voorzet af bij de vrijstaande Tim Heikoop en zag zijn aanvalspartner vervolgens beheerst binnenschieten.
Het ondanks de vrieskou redelijk goed aanwezige publiek ging er eens goed voor zitten/staan want Altior was veruit de betere partij en na deze bliksemstart werd er een voorstelling verwacht. Echter werd er zaterdag slecht met de kansen omgesprongen. Driemaal kreeg de thuisploeg een honderd procent kans maar eens zo vaak waren deze niet aan de voorwaartsen besteed. Vanuit vrije posities wisten Ed van der Weijden, Heikoop en Den Haan niet te scoren en bleek de vroege 1-0 ook de ruststand.

Na rust was het opnieuw Altior dat de touwtjes in handen had, maar steeds wilde de kansen er maar niet in. Kansen eerst Heikoop en daarna Rick Keijzer werden of door DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude gekeerd of gingen via de paal naast het doel.
Een ijzeren voetbalwet is dan dat als je zelf niet scoort je de deksel op de neus krijgt. DoCoS bleef loeren op een doelpunt en kreeg steeds meer zelfvertrouwen toen de 2-0 uitbleef. Dat de bekende deksel uitbleef was te danken aan Altior-doelman Koen den Elzen die er de laatste twintig minuten voor zorgde dat het de voorsprong gehandhaafd bleef. Met enkele spectaculaire en katachtige reddingen hield hij zijn ploeg op de been.

“Het was een spannend potje, maar we maken het onszelf natuurlijk onnodig lastig”

Tom van der Weijden zag zijn ploeg vele kansen missen

Iedereen van Altior was maar wat blij dat de goed fluitende scheidsrechter Johan van Eck uit Delft na zes minuten blessuretijd voor de laatste keer floot. Zo ook aanvoerder Tom van der Weijden die in de rust geblesseerd achterbleef in de kleedkamer. “Het was wel een spannend potje, maar we maken het onszelf natuurlijk ook onnodig lastig door maar één van onze vele kansen te benutten. Maar ook de tegenstander maakte het ons bij vlagen nog behoorlijk lastig, hierdoor kregen de supporters wel weer een spannend potje voorgeschoteld.”
De blussure van de belangrijke pion lijkt mee te vallen, iets waar met het oog op de derby tegen Aarlanderveen vooral trainer Van der Laan blij mee zal zijn. “Ja ik denk dat het meevalt ja. Ik wilde een bal trappen en de tegenstander trapt in dat duel vol op mijn voet. Het doet nu even zeer maar tegen Aarlanderveen ben ik er zeker wel weer bij.”

Door de overwinning pakt Altior voor de tweede maal op rij drie punten en is het zelfs de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Dit zal ongetwijfeld vertrouwen geven voor de derby tegen de koploper komend weekend.