Sportief vecht zich terug van 0-2 achterstand

Woerdense Verlaat | Na een desastreuze wedstrijd in Polsbroek moest de ploeg van Jan Wouters met een passend antwoord komen. Maar het publiek zag hun ploeg wederom binnen twintig minuten op grote achterstand komen. Ditmaal toonde de ploeg wel karakter en wist het de in defensief opzicht matige start te boven te komen. In de slotfase zorgde Justin Verkerk zelfs nog voor de volle buit.

Sportief opende op het lastig te bespelen en met zand bestrooide veld sterk en kreeg al snel mogelijkheden de score te openen. Daan Koot probeerde het van afstand maar Justin Verkerk had zijn ploeg een droomstart moeten geven. Tot tweemaal toe verscheen hij voor Moerkapelle-doelman Lorenzo Sloof maar de kansen waren niet aan hem besteed. Sportief kwam net als vorige week tegen SPV ‘ 81, waar het eenzelfde start kende, op achterstand. Na een uitbraak van Moerkappele in de zestiende minuut was het direct raak en zorgde middenvelder Michael Koolhaas voor de 0-1.
Sportief rechtte de rug probeerde snel de gelijkmaker te forceren, maar bij de tweede aanval van Moerkappele was wederom via Koolhaas weer raak, 0-2 dus binnen twintig minuten…

“Vandaag hebben de jongens laten zien wél over veerkracht te beschikken”

Sportief-supporter Lars Plaisier

Sportief nam vanaf dat moment iets minder risico in aanvallend opzicht want was inmiddels meer dan gewaarschuwd voor de counters van de bezoekers. Zes minuten voor rust viel na een mooie aanval de aansluitingstreffer, een prima moment dus. Verkerk vond vanaf rechts Tosca Wens die middels een prachtige steekbal de gehele Moerkapelle-defensie uitspeelde en Daan Koot in stelling bracht. De lange topscorer rondde vervolgens beheerst af, 1-2.

Na rust een iets feller Moerkappele dat zowaar ook meer de aanval zocht. Maar het was de thuisploeg dat uit de eerste de beste aanval direct de gelijkmaker wist te scoren. Wens bediende Verkerk in de diepte en vanaf de gaf hij de bal op de inkomende Koot die met zijn tweede treffer van de middag de 2-2 binnenschoof.
Het laatste half uur kon het alle kanten op en waren het vooral de beide doelmannen die zich konden onderscheiden. Bjorn van der Laan redde tweemaal knap en Sloof hield met twee katachtige reddingen Jorg van der Laan en Verkerk van het scoren af. Vier minuten voor tijd werd het duel alsnog beslist en kwam Sportief als winnaar uit de strijd. De ingevallen Youri Querreveld raakte het leer net genoeg om Verkerk alleen op Sloof af te sturen en dit keer faalde Verkerk niet. Met een hard laag schot liet hij Sloof kansloos. Moerkappele startte een slotoffensief, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Na het laatste fluitsignaal klonk er gejuich vanachter het doel en waren de supporter opgelucht. Onder hen, Lars Plaisier: “Vorige week rijden we bijna tachtig kilometer op en neer naar Polsbroek en kregen we een hele teleurstellende wedstrijd te zien. Vandaag hebben de jongens laten zien wél over veerkracht te beschikken en buigen ze een 0-2 nog om. Het is dan ook extra lekker dat de winnende net voor het eindsignaal valt.”