Voorbeschouwing zaterdag 14 oktober (Speelronde 4)

Van de redactie | Afgelopen weekend zaten wij er als redactie eindelijk eens dichtbij. Alleen Altior stelde ons teleur, bij de overige wedstrijden scoorden we veel punten met onze voorspellingen. Het gaat de goede kant op dus… Dit weekend hebben we ook weer veel vertrouwen in hetgeen wij voorspellen. Zo denken we dat Nieuwkoop zijn koppositie verstevigd in de topper tegen het eveneens nog ongeslagen VUC, verwachten we dat Zevenhoven zijn eerste punt mag bijschrijven en dat TAVV voor het eerst genoegen moet gaan nemen met minder dan de winst. Voor Altior en Nicolaas Boys wordt het kijkend in onze galzen bol geen leuk weekend. NSV’46 zal niet diep hoeven gaan voor een zege en Sportief? De mannen van Jan Wouters pakken een punt tegen de koploper van de vijfde klasse. We zullen volgende week zien of we het bij het juist eind hadden…

VUC – Nieuwkoop
Nieuwkoop gaat sinds afgelopen week alleen aan de leiding in 2C. De concurrentie morste punten wat ervoor heeft gezorgd dat de oranjehemden de enige ploeg zijn zonder puntverlies. VUC, de tegenstander van dit weekend, is ook nog ongeslagen maar speelde afgelopen weekend in Wilnis gelijk tegen CSW. Kijkend naar de andere uitslagen zien we dat VUC, net als de Nieuwkopers met 2-0 wist te winnen van Kagia. De ploegen zullen dus hoogstwaarschijnlijk aan elkaar gewaagd zijn. Dit is met recht de ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’ dus!
Tegen goede ploegen brengen de mannen van Boris van Es altijd iets extra’s, en daarnaast is dit natuurlijk dé kans de koppositie te verstevigen en de concurrentie een gevoelige tik uit te delen. Van Es kan weer beschikken over Rick Pouw die terugkeert van een schorsing. Of hij een plekje achterin krijgt valt te bezien, daar de jeugd het de laatste twee weken goed heeft ingevuld. Desalniettemin betekenen de te maken keuzes weelde voor Van Es en zijn staf, die met de noodgedwongen veranderingen heeft kunnen zien dat ook de jeugd mee kan op dit niveau. Wij denken dan Nieuwkoop Den Haag Noord verlaat met drie punten in de tas.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Zevenhoven – RKDES
Op voorhand hoopte Zevenhoven minimaal vier punten uit de eerste drie wedstrijden te halen, het is echter puntloos aan het seizoen begonnen. Tijdens de seizoensopening ging het pas in de slotfase onderuit, maar daarna volgde ruime nederlagen tegen ASC en TAVV. Inmiddels is Danny ter Hoeve tot de conclusie gekomen om het 3-5-2 systeem overboord te gooien en terug te keren naar een systeem met vier verdedigers.
Tegenstander RKDES wist de eerste twee duels te winnen, maar ging afgelopen zaterdag op eigen veld verrassend onderuit tegen Koudekerk. De ploeg uit Kudelstaart staat momenteel op de vijfde plaats en hoopt dit seizoen mee te doen om de bovenste plaatsen in de derde klasse A.
Voor Zevenhoven opnieuw een lastig affiche, desondanks hoopt men de week rust in te gaan met een goed gevoel. Daarvoor zal het minimaal gelijk willen spelen, maar eigenlijk biedt alleen een overwinning soelaas. En dat zou voor het Oktoberfest dat naderhand op het programma staat ook wel leuker zijn. Wij als redactie houden het echter op een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Soccer Boys – TAVV
Wat een weelde in Ter Aar! Met ‘drie uit negen’ is het samen met promovendus BSC ’68 de trotse koploper. Wel gaat het nu op bezoek bij Soccer Boys uit Bleiswijk dat ook uitstekend aan het seizoen is begonnen met twee overwinningen en een gelijkspel. Soccer Boys is in deze competitie de grote onbekende, aangezien het in de laatste seizoenen voornamelijk richting Rotterdam zat ingedeeld. De uitslagen waren tot dusver indrukwekkend, dus het lijkt dat de oranjehemden hoge ogen willen gooien in 3A.
Het getransformeerde TAVV verrast momenteel vriend en vijand door vanuit een gesloten formatie de tegenstander te bestrijden en dat gaat de ploeg van Ludo Pistorius uitstekend af. Het geeft nauwelijks iets weg en creeert elke wedstrijd voldoende mogelijkheden. Toch zijn wij benieuwd of TAVV het dit hele seizoen blijft volhouden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

BSC ’68 – Altior
Altior stond afgelopen weekend voor de tweede maal in drie wedstrijden met lege handen. Het leverde zelf een zeer matige pot af en zag ESTO Langeraar verlaten met de volle buit. Geen fijne opsteker een week voor de ontmoeting met koploper BSC ’68. De Benthuizenaren zijn – evenals TAVV – nog zonder puntverlies. Zij versloegen ESTO wél met speels gemak en zegevierden over de Bodegravers met 3-0, een score die zomaar hoger uit had kunnen vallen. Altior kan aan de bak dus. Arjan van der Laan zal een plan moeten smeden waarmee hij de aanvalsdrift van de groenhemden kan inperken. BSC ’68 speelt op graag op de aanval en beschikt over enkele snelle vleugelspelers. Altior is juist in de omschakeling vaak het gevaarlijkst, met een goed strijdplan komen er dus zeker kansen. Of het genoeg zal zijn betwijfelen we…
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

Nicolaas Boys – SJZ
Nicolaas Boys krijgt koploper SJZ op bezoek aan de W.P. Speelmanweg, een ploeg die in de eerste drie wedstrijden al zestien(!) keer wist te scoren. Ook kreeg het pas één doelpunt tegen en daarmee zijn de aspiraties voor de ploeg uit Zoeterwoude wel duidelijk. SJZ gaat voor niets minder dan de overwinning en wellicht kan Nicolaas Boys hier gebruik van maken. De Nieuwveners geven zelf ook weinig weg, echter heeft het vooralsnog te weinig stootkracht voorin om de tegenstander pijn te doen. Tegen Roodenburg en FC Oegstgeest moest men het onderspit delven, maar van Woubrugge werd na een goede tweede helft wel gewonnen. We verwachten dat SJZ deze wedstrijd het initiatief zal nemen en mogelijk kan de ploeg van René Ras in de omschakeling toe staan. Desondanks denken wij dat er geen verrassing in de maak is en dat Nicolaas Boys opnieuw met lege handen blijft.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

NSV’46 – MMO
NSV’46 ontvangt dit weekend laagvlieger MMO. De ploeg uit Hoogmade vocht afgelopen seizoen nog om het zilverwerk in de vijfde klasse met buurman Sportief en kwam als winnaar uit dit duel. In de vierde klasse heeft men het vooralsnog moeilijk, getuige de drie nederlagen. De Noordenaren willen zo snel mogelijk een plekje bovenaan de ranglijst innemen en dan is MMO als tussendoortje wel lekker na de lastige uitwedstrijd van afgelopen week tegen één van de vermoedelijke concurrenten Teylingen. Tegen MMO moet de ploeg laten zien dat het onder Dennis Tijssen stappen maakt. Tegen Sporting Leiden was het spel van de Noordenaren nog wat stroperig, nu zal men weer het spel moeten maken en verwachten we verbetering. Wanneer de volgende versnelling gevonden wordt verwachten wij een ruime overwinning.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-0

Sportief – NOCKralingen
Sportief neemt het komend weekend op tegen de onbetwiste koploper. De Rotterdammers hebben alle voorgaande wedstrijden gewonnen en hebben een imposant doelsaldo. Al vijftien keer wisten zij het net te doen bollen. Wel moet worden gezegd dat de overwinningen tot stand kwamen tegen drie ploegen die voorafgaande aan het seizoen waarschijnlijk een plaats onderaan het rechterrijtje werden toebedeeld door de kenners. Sportief kende een tot nu toe een lastiger programma en treft nu dus een ploeg dat vorig jaar nog een klasse hoger actief was en inmiddels waarschijnlijk weer blaakt van het zelfvertrouwen. Wat kunnen de mannen van Jan Wouters hier tegenover zetten? Ook bij de groen-witten zal er vertrouwen zijn, vooral in aanvalsleider Daan Koot die al zes keer raak schoot. Op eigen veld stroopt men de mouwen altijd net wat hoger op en zal het op inzet zeker partij gaan bieden aan de koploper. Op basis hiervan zetten wij in op een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de tweede klasse C tussen VUC en Nieuwkoop.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Altior komt thuis te kort om tiental ESTO te verslaan

NSV’46 laat MMO (te) lang in leven