Zevenhoven Vrouwen in zenuwslopend gevecht langs medekoploper

Voorburg | Tot het laatste fluitsignaal was het spannend tijdens de uitwedstrijd van Zevenhoven Vrouwen tegen medekoploper Forum Sport. Een gelijkwaardige strijd met veel doelpunten over en weer. Maar uiteindelijk was het Josta van Diemen die in de blessuretijd vanuit een onmogelijke hoek de bal over de keepster in het net wist te plaatsen en daarmee de beslissende maakte voor Zevenhoven: 3-4.

Eerder dit jaar liep Zevenhoven met gemak over Forum Sport heen en won met 7-2 op eigen terrein. Ondanks dit resultaat wist Zevenhoven dat de uitwedstrijd lastig zou worden, maar bij winst zou Zevenhoven zelf de touwtjes in handen houden in de strijd om het kampioenschap.

Zevenhoven begon vol goede moed aan dé wedstrijd van het jaar, maar werd echter meteen op scherp gezet. Na twee minuten vloog het eerste doelpunt al om de oren. Zevenhoven herpakte zich wel snel, Kim van der Meer kon door stuntelig handelen van de keepster de 1-1 binnentikken. De vreugde was alleen van korte duur, want even later belandde de bal via een eigen speelster alweer aan de andere kant in het doel: 2-1. Zevenhoven stond onder druk, maar wist zo nu en dan ook kansen te creëren. Tien minuten voor rust maakte Forum Sport hands in het zestienmetergebied en dus legde de scheids de bal op de stip. Wieteke Moerdijk bracht Zevenhoven wederom op gelijke hoogte: 2-2.

‘We hopen terug te keren in de derde klasse, maar we zijn er nog lang niet’

Angel Binnekamp | Speelster Zevenhoven

Zevenhoven begon de tweede helft sterker, maar wist lange tijd de kansen niet te benutten. In de vijfenzeventigste minuut bracht Van der Meer Zevenhoven dan toch op voorsprong met een fraai afstandsschot. Forum Sport gaf daar alleen snel antwoord op en verraste de keepster van Zevenhoven met een fantastische corner. Mandy Poelwijk wist de bal nog met de vingertoppen te raken, maar dat was niet genoeg, en dus werd het scorebord weer op een gelijke stand gezet: 3-3.

Stressvolle laatste minuten naderden. Forum Sport zou genoeg hebben aan een gelijkspel en leek daar ook vrede mee te hebben. Het waren de vrouwen van Zevenhoven die druk bleven zetten, wat uiteindelijk drie punten opleverde. In de blessuretijd knalde Van Diemen op verrassende wijze nog de 3-4 binnen. Forum Sport had daarna geen tijd meer om iets in te brengen en kon na het laatste fluitsignaal alleen nog toekijken hoe Zevenhoven feestvierde.

Speelster Angel Binnekamp zat geblesseerd aan de kant. ‘Ik heb in tijden niet zo’n zenuwslopende wedstrijd gezien. Heel frustrerend als je dan niet mee kan doen. Maar ik wist dat het erin zat en ben heel trots op het team. We gaan er alles aan doen om deze lijn verder door te trekken en hopen straks natuurlijk op een groot feest. Het zou leuk zijn als we terugkeren in de derde klasse. Maar voorlopig zijn we er nog lang niet, want we hebben nog een lastig programma voor de boeg.’