Altior grijpt laatste strohalm na ruime zege op Hooglanderveen

Langeraar | Altior heeft zijn laatste strohalm gepakt in strijd tegen directe degradatie. Op eigenveld boekte de ploeg van Arjan van der Laan een ruime zege op middenmoter Hooglanderveen en daarmee werd de degradatie opnieuw uitgesteld. In de laatste speelronde moet er nu gewonnen worden en dan nog is het afhankelijk van concurrent ROAC…

Sterkhouders Jeroen Sassen en aanvoerder Tom van der Weijden waren wegens blessures niet beschikbaar deze zondag en daarmee leek het een aardige klus te gaan worden om na vier opeenvolgende nederlagen weer eens punten te gaan pakken. Niets bleek minder waar, want Altior trakteerde het hondstrouwe publiek op een schitterende wedstrijd.

Nadat de eerste kans door Hooglanderveen niet werd benut was het daarna Altior dat binnen achttien minuten driemaal alleen voor Hooglanderveen doelmaan Thomas Peters verscheen. Slechts één van deze honderd procent kansen werd verzilverd. De eerste inzet van Tim Heikoop wist Peters met de voet te redden, bij de tweede was hij kansloos toen Rick Keijzer niet zelfzuchtig was en Heikoop in stelling bracht die de 1-0 aantekende en bij de derde poging kwam Peters wél weer uit winnaar uit de strijd na een inzet van Luuk den Haan. Altior deed zichzelf dus ernstig te kort en leek met een kleine marge de kleedkamer op te gaan zoeken toen Den Haan een afgeslagen bal voor de voeten kreeg, zich geen seconde bedacht en de 2-0 in de kruising schoot.

Na rust begon Hooglanderveen sterk aan de tweede helft. Na iets meer dan een uur kon Hooglanderveen-spits Rick Voortman van de zijkant zomaar alleen op keeper Mike van Tol af gaan. Laatstgenoemde verkleinde zijn doel goed en zag de inzet vervolgens gelukkig nèt langs de goede kant van de paal gaan. Vijf minuten later weer een goede aanval van Hooglanderveen. Nu werd de bal van korte afstand buiten bereik van Van Tol hard tegen de paal geschoten. En zoals je zo vaak ziet in voetbal, was dat nu ook het geval in Langeraar: Hooglanderveen benutte de kansen niet en Altior strafte dat genadeloos af.

“We gaan er alles aan doen alsnog de nacompetitie te halen”

Tim Heikoop weet wat er hem en zijn teamgenoten te doen staat

Een mooie aanval kwam terecht bij de vrijstaande Eray Bozkurt die heel beheerst de bal buiten het bereik van de keeper in de linkerhoek schoot en zo voor de ruime 3-0 tussenstand zorgde.
Toch gaf Hooglanderveen zich nog niet gewonnen en in de zeventigste minuut werd een aanval over rechts prima uitgespeeld wat de 3-1 opleverde.
Met een aantal wissels (zo maakte onder meer de van een zware knieblessure herstelde Sven van Vliet na meer dan een jaar zijn rentree) bracht trainer Arjan van der Laan vers bloed in het veld.
Hooglanderveen nam steeds meer risico en daar wisten de spelers van Altior wel raad mee. De counters van Altior waren levensgevaarlijk. Drie minuten voor tijd werd een prachtige Altior-aanval na een onderschepping van Sven de Regt, via Den Haan en Heikoop door Den Haan afgerond. Twee minuten later begon invaller Sem van den Berg aan een imposante solo vanaf zijn eigen helft. Na het uitkappen van een aantal verdedigers zorgde hij voor de 5-1. Het slotakkoord was voor de bezoekers die in blessuretijd de eindstand op 5-2 bepaalde.

Tim Heikoop die na de wedstrijd in het zonnetje werd gezet en de prijs voor ‘Meest waardevolle speler’ kreeg uitgereikt namens de supporters was blij met de overwinning én de kans op lijfsbehoud. “Het liep vandaag wel lekker, we hebben veel meer kansen gehad dan Hooglanderveen terwijl zij veel meer balbezit hadden. Vooral achterin gaven zij veel ruimtes weg waar onze voorwaartse wel raad mee wisten. Door de zege hebben we nu nog een klein beetje hoop. We weten wat ons te doen staat; winnen van VVZA volgende week. Helaas speelt ROAC wel tegen DIOS, maar die wisten tegen ons ook te verrassen… We gaan er alles aan doen alsnog de nacompetitie te halen.”
Ook trainer Arjan van der Laan van na afloop blij met het geboekte resultaat en de kans op nacompetitie: “We zijn heel blij dat we de laatste wedstrijd, Tweede Pinksterdag uit bij VVZA, nog iets hebben om voor te spelen.”

Mike van Tol; Bram Hartveld, Stan Janssen, Tom van Vliet (Stijn van der Meer), Thijs Koopmans (Sven de Regt); Rick Keijzer (Sem van den Berg), Sam van der Meer (Sven van Vliet), Sebastiaan van Veen, Eray Bozkurt; Luuk den Haan, Tim Heikoop

Bron en foto: Nico van Smoorenburg