Sportief wint nipt en houdt kleine kans op de titel

Vogelenzang | Sportief kende een allesbehalve eenvoudige middag op bezoek bij sv Vogelenzang, kroop een aantal keer door het oog van de naald maar won uiteindelijk nipt. Hierdoor wordt het seizoen de laatste speelronde beslist, maar heeft MMO nog altijd de beste papieren…

Het grootste gedeelte van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Sportief kreeg maar moeilijk grip op de centrale middenvelder van de oranjehemden die het spel steeds wist te verleggen. Goals en grote kansen bleven echter uit en de ploeg van Cock Wens kreeg beetje bij beetje meer grip op de tegenstander en het laatste gedeelte van de eerste helft drong het dan ook steeds meer aan. Na een aantal kansjes was het Daan Koot die de score opende en zo met zijn vijftiende van het seizoen voor de 0-1 ruststand zorgde.

De tweede helft was het spel van Sportief uiterst stroef. Het baltempo lag erg laag iets waar de conditie van het veld mede debet aan was. Toch kwam men via Roy Baltus opnieuw tot scoren. Op aangeven van Stijn Molenaar zorgde de middenvelder voor de 0-2.

Vogelenzang drong Sportief terug en nadat het eerst een paar keer gevaarlijk werd via de dreigende linkerspits kwam het na een van richting veranderde vrije trap op 1-2. De druk nam toe en een aantal maal was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker. Onder meer een één op één situatie werd door doelman Bjorn van der Laan onschadelijk gemaakt.

Door de nipte overwinning blijft Sportief dus in het spoor van koploper MMO, maar is het ook afhankelijk van de concurrent. De ploeg uit Hoogmade won zelf met 6-0 van het lastige Bernardus en speelt de laatste speelronde uit bij UNO. Sportief speelt thuis tegen Kamerik en zal moeten winnen en daarnaast hopen op een misstap van MMO. Anders gaat men de nacompetitie in en op die manier proberen een plaats af te dwingen in de vierde klasse.