Nicolaas Boys neemt de volle buit mee uit Hazerswoude en is veilig

Hazerswoude-dorp | In een enerverend duel heeft Nicolaas Boys zichzelf veilig weten te spelen tegen het reeds gedegradeerde Hazerswoudse Boys. Het leek lange tijd af te stevenen op een eenvoudige overwinning voor de Nieuwveners, maar de wedstrijd eindigde slechts in een 2-3 overwinning. Voldoende om de nacompetitie te ontlopen en wederom een jaar in de vierde klasse veilig te stellen.

Op een mooie zonnige middag in Hazerswoude-Dorp wist Nicolaas Boys wat er moest gebeuren. Een overwinning op de Hazerswoudse Boys zou betekenen dat het gat van vijf punten met directe concurrent SV Warmunda behouden zou blijven, wat hoe dan ook handhaving zou betekenen. De heren uit Nieuwveen begonnen de wedstrijd dan ook fel, door geregeld kort druk te zetten. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. In de achtste minuut was het Luke van Veen die vanaf de linkerkant een corner indraaide richting doel en daarbij keeper Floris van Leeuwen van Hazerswoudse Boys verraste. De bal raakte de paal, waarna de rebound werd gemist door Milan Hoogervorst. Niet veel later volgde er wederom een grote kans. Rechtsback Koen van der Hoorn zocht met een voorzet naar Fitz MacLean, die na een stuiter ook werd bereikt en zo vrij voor het doel kwam. De afronding was echter onvoldoende scherp, waardoor van Leeuwen redding kon brengen.

Het missen van kansen bleek een verhaal dat in de eerste helft steeds terugkeerde voor de Nieuwveners, waarbij de mannen uit Hazerswoude eigenlijk nauwelijks in het spel voorkwamen. Een uitbraak in de 21e minuut van de thuisploeg leek even gevaarlijk te gaan worden, maar Koen van der Hoorn voorkwam dit door een slimme overtreding te maken. Hij moest dit echter wel bekopen met een gele kaart van scheidsrechter Brandsma.

Trainer Mo Bougrine leek ondanks het grote aantal kansen dat Nicolaas Boys in het eerste halfuur wist te creëren niet geheel tevreden over het spel van zijn ploeg. In de 31e minuut besloot hij daarom Rocco Uijttewaal naar de kant te halen, die werd vervangen door Michiel van ’t Kruis. Ook in de minuten die hierna volgden wisten de Nieuwveners nog wat kansen te creëren, maar dit werd wederom niet omgezet in een voorsprong. Zo raakte Milan Hoogervorst in de veertigste minuut nogmaals de paal met een kopbal, en bleef er daarom na vijfenveertig minuten nog altijd een 0-0 stand op het scorebord staan.

“Volgende week moeten we echt volle pijp gaan om onze trainer Mo Bougrine (volgend seizoen hoofdtrainer van LV Roodenburg, red) in de vierde klasse te houden!”

Joost Verkerk over de laatste competitiewedstrijd

Na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft, was het Hazerswoudse Boys die uit de startblokken schoot en Nicolaas Boys daarmee enigszins leek te verrassen. Zo was het in de 46e minuut bijna meteen raak, maar werd de lat getroffen door de thuisploeg. De heren uit Nieuwveen lieten zich hier echter niet door afschrikken, en wisten nog geen minuut later bijna aan de andere kant toe te slaan. MacLean werd wederom voor het doel gevonden, maar kon zijn schot niet voldoende kracht mee geven. De bal was daardoor een makkelijke prooi voor keeper van Leeuwen.
In de vijftigste minuut was daar dan eindelijk de verlossende en tevens verdiende treffer voor Nicolaas Boys. Sven Hoogervorst wist met een voorzet vanaf de linkerkant het hoofd van Fitz MacLean te vinden. De kopbal leek eerst te weinig kracht mee te krijgen, maar was keeper van Leeuwen door de hoogte toch te machtig. De goal bleek de spreekwoordelijke druk van de ketel te halen, want nog geen zeven minuten later was het weer raak. Na mooi samenspel van MacLean en Milan Hoogervorst, belandde de bal na een schot op doel voor de voeten van Sven Hoogervorst rond de rand van het strafschopgebied, die niet twijfelde en met links de verre hoek wist te vinden.
In de minuten hierna leek het een kwestie van tijd voordat de 0-3 zou vallen, maar werd er wederom een serie grote kansen gemist, waarbij keeper Van Leeuwen lastig te verschalken bleek. In de 76e minuut was daar dan eindelijk de beslissende treffer. Een schot van MacLean kwam hard op de kruising terecht, waardoor de bal hoog voor het doel bleef hangen. Uitgerekend keeper Van Leeuwen, die al meermaals redding wist te brengen, ging gruwelijk in de fout. Hij miste de bal, waardoor de vers ingevallen Jordy van Eijk eenvoudig kon afmaken.

Daar waar Nicolaas Boys met de derde treffer de wedstrijd in het slot leek te hebben gegooid, weigerde de thuisploeg zich bij een ruim verlies neer te leggen. Zo kwamen zij geheel onverwacht nog terug in de wedstrijd. Een strakke voorzet vanaf de linkerkant in de 88e minuut kon eenvoudig langs keeper Janmaat worden getikt, wat de 1-3 betekende. Nog geen twee minuten later lieten de mannen uit Nieuwveen zich nogmaals verrassen. Een vrije trap van zo’n tweeëntwintig meter viel na een stuiter zomaar het doel in van de uitploeg. Het leek daardoor met een 2-3 stand nog een hele spannende blessuretijd te gaan worden, maar Nicolaas Boys kwam verder niet meer in de problemen. Een meer dan verdiende 2-3 overwinning, die automatisch betekent dat de Nieuwveners de nacompetitie ontlopen. Middenvelder Joost Verkerk, die een goede wedstrijd speelde, oogde dan ook tevreden: ‘”Het was vandaag een hele simpele wedstrijd, iets anders dan de stand doet vermoeden.’’ Op de vraag of de mannen uit Nieuwveen volgende week nog wel alles op alles zullen zetten om de laatste wedstrijd van het seizoen te winnen, antwoordde Verkerk resoluut: “Volgende week moeten we echt volle pijp gaan om onze trainer Mo Bougrine (volgend seizoen hoofdtrainer van LV Roodenburg, red.) in de vierde klasse te houden. Die man werkt nu al drie jaar voor ons, laten we nu maar voor één keertje 90 minuten voor Mo werken!”

Volgende week in Nieuwveen wacht een laatste krachtmeting tegen SV Warmunda, waarbij vooral de ploeg uit Warmond alles op alles zal moeten zetten om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen.