Sportief kansloos ten onder tegen titelkandidaat

Alphen aan den Rijn | Sportief heeft zaterdag een zeer fikse nederlaag geleden in Alphen tegen titelkandidaat Alphense Boys. Het keurkorps van Cor Stoof kreeg met maar liefst 10-0 een stevig pak op de broek.

In de aanloop naar de op voorhand zware ontmoeting was het voor trainer Cor Stoof wederom puzzelen. Aanvoerder Tosca Wens zat een schorsing uit, een kwartet basisklanten waaronder Bob van den Haak en Mark Wens keek geblesseerd toe. Jorg van der Laan en Roy Baltus verkeren daarnaast op z’n minst tot de winterstop in het buitenland.

De eerste echt grote kans van de wedstrijd was opvallend genoeg nog voor de bezoekers. Kris Baken kwam oog in oog met de Alphense doelman, maar verzuimde Sportief op voorsprong te zetten. Dertig seconden later lag de bal aan de andere kant van het veld achter de kansloze Ramon Alblas in het doel. Hierna trapte de thuisploeg het gaspedaal in en binnen het kwartier was de wedstrijd al gespeeld, 3-0.
De Alphense-formatie nam even gas terug wat resulteerde in wat onoplettendheid achterin waar Kevin Haak van dacht te profiteren. Op weg naar het vijandelijke doel werd hij echter op onreglementaire wijze naar de grond gewerkt maar tot ieders verbazing trok de scheidsrechter geen rode maar slechts een gele prent. Alphense Boys was vervolgens wel weer bij de les en liep middels vlot combinatiespel nog voor rust uit naar 6-0.

De tweede helft was koud begonnen toen ook meteen de zevende treffer van de middag achter doelman Alblas lag. Na een uur spelen ontsnapte de doelman aan rode kaart: Een wat wilde terugspeelbal werd buiten het zestienmetergebied door Alblas met de hand gekeerd, de scheidsrechter toonde echter genade en gaf slechts geel. Het resterende half uur had Alphense Boys de bal en zette het overduidelijke krachtsverschil kracht bij door nog verder uit te lopen tot in de dubbele cijfers.

Het is voor Stoof te hopen dat hij volgende week weer zijn beschikking heeft over een wat ruimere selectie wanneer vv Bodegraven op bezoek komt…

Bekijk hier de uitslagen en de stand.

Opstelling Sportief:
Ramon Alblas; Jesse Verkerk, Raymond Wens ©, Wessel van Vliet, Michael Vijfhuizen;
Robin de Vink (46. Justin Verkerk) Kees Okker, Collin Griffioen (63. Sjon Luyten); Kevin Haak, (80. Robert van Leeuwen) Stijn molenaar, Kris Baken

Bron: Roy van Lith
Foto’s: Gerard Haak

Altior geeft te gemakkelijk de punten uit handen tegen Teylingen

0172SPORT Jumbo Bas Bobeldijk Poule

Eerste weekwinnaar Jumbo Bas Bobeldijk Poule: Gert-Jan Pellegrom!