TAVV sleept in blessuretijd punt uit het vuur tegen Soccer Boys

Ter Aar | Na een gezapige eerste helft was de tweede helft voor de toeschouwers gelukkig leuker, maar hartverwarmend was het deze middag niet. Soccer Boys bleek opnieuw een lastig te bestrijden tegenstander, die goed georganiseerd staat, weinig weg geeft, maar zelf ook niet heel veel creëert.

Het was vooral een strijd op het middenveld waar zo nu en dan een kans uit voort kwam. De eerste was voor Soccer Boys, maar TAVV keeper Rodney Pater zag de bal naast zijn doel verdwijnen. De volgende kans was voor TAVV toen een voorzet van Chiel Konings net te hoog was voor Eric van het Hout om zo zijn kopbal kracht mee te geven waardoor Soccer Boys keeper De Kok de bal uit de lucht kon plukken. Zo rond het half uur kregen beide ploegen opnieuw een kans maar voor TAVV redde Pater en een voorzet van Kevin van Wijk werd wederom ingekopt door Van het Hout maar strandde op de rug van zijn tegenstander. Bij een daaropvolgende counter van TAVV lag Van het Hout de bal terug op Yoeri Bakker maar die kwam een teenlengte te kort. Net voor de rust kopte Soccer Boys nog een voorzet naast en stuitte Van det Hout nog op de prima spelende Soccer Boys goalie.

“Het was in mijn ogen een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij weinig grote kansen werden weggegeven door beide ploegen”

Rodney Pater | Keeper TAVV

Na de rust direct een kans voor Soccer Boys, maar Pater redde weer bekwaam. Uit een pass van Van det Hout stuitte Mike Keijzer op Pater’s collega aan de andere kant. Juist toen TAVV wat meer aan voetballen toe kwam sloeg Soccer Boys rond de vijfenzestigste minuut toe, waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal van de TAVV grensrechter negeerde en daar ook na overleg niet meer op terug kwam. Soccer Boys nam dus een 0-1 voorsprong aan. TAVV moest dus in de achtervolging en deed dit vol overgave. Keijzer stuitte opnieuw op de Soccer Boys keeper en diezelfde Keijzer werd randje zestien gevloerd. De hard ingeschoten vrije trap van Nick Straver werd door de keeper weggebokst en zo leek hij dus de plaaggeest voor TAVV te worden. Scheidsrechter Van Drunen was echter nog niet van plan huiswaarts te keren en liet nog een flink aantal minuten doorspelen en zo kon TAVV nog steeds hopen op de gelijkmaker, al moest Pater steeds alert blijven en nog een keer redding brengen. Zo rond half vijf was daar toch de ultieme kans voor TAVV toen Van der Hout vrij voor de keeper kwam die opnieuw redde. Bij de rebound werd Van der Hout licht aangetikt en de scheidsrechter besloot hier een strafschop te geven, wat misschien wel een goedmakertje was voor het eerder negeren van de TAVV grensrechter. Nick Straver schoot de bal onberispelijk binnen en zo hield TAVV de nummer 3 van de ranglijst op een gelijkspel, Koploper Koudekerk loopt dan wel weer verder uit, maar het blijft daaronder ongekend spannend en leuk.

Doelman Rodney Pater sprak na afloop van een terechte uitslag. “Het was in mijn ogen een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij weinig grote kansen werden weggegeven door beide ploegen”. TAVV trainer Ludo Pistorius was het daar mee eens. “De moeten tevreden zijn met dit punt tegen een sterke tegenstander. Ik vond het zestig minuten best aardig van onze kant, maar na de 0-1 werden we slordig. Uit het laatste half uur hadden we meer kunnen halen vind ik zelf, daar hebben we ons niveau niet meer gehaald en we mogen. De late gelijkmaker moeten we dan ook koesteren.”