Altior buigt voor sterker KDO en neemt rode lantaarn over

De Kwakel | Het is Altior niet gelukt KDO onder zich te houden. In een bij vlagen hard maar sportief duel beschikte de thuisploeg kwalitatief gezien over de betere voetballers en wisten dit ook in een terechte 2-0 overwinning uit te drukken. Door het verlies nemen de Langeraarders de rode lantaarn van KDO over en zakken ze dus naar de laatste plaats…

Het eerste half uur vielen er geen echte kansen te noteren in de wedstrijd die al vroeg in het seizoen het predicaat ‘degaradatiekraker’ had gekregen. KDO was voetballend de betere ploeg en probeerde gevaar te stichten via de rappe vleugels. Altior moet het momenteel van hard werken hebben, iets dat de ploeg overigens niet nalaat. Ondanks het overwicht was de eerste kans voor de bezoekers, maar aanvoerder Tom van der Weijden schoot in kansrijke positie naast na mooi voorbereidend werk Eray Bozkurt die verder als spits grossierde in balverlies en verkeerde keuzes. Twee minuten na deze kans kreeg KDO dé kans om de score te openen toen Tom van Vliet met duur balverlies een tegenaanval inleidde. KDO-aanvaller Jesse Stange ging er op links met het speeltuig vandoor, legde af op broer Joeri die van binnen de zestien doelman Jeroen Sassen op zijn pad vond. Op slag van rust was het alsnog raak toen een licht getoucheerde voorzet vanaf de linkerkant Sassen te machtig was en hij er niet zijn volledige vuist achter kreeg. De bal viel goed voor de voeten van de middenvelder Bart Hoving die hard uithaalde en Sassen kansloos liet.

De tweede heft was drie minuten oud toen Van Vliet en Sem van den Berg elkaar in de opbouw niet begrepen en KDO hier optimaal van zag profiteren. Jesse Stange werd de diepte in gestuurd en was eerder bij de bal dan Sassen die de aanvaller schepte en genoeg wist; strafschop. Sassen was echter niet van plan mee te werken de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien en pareerde de inzet van Wessel Kleijn vakkundig en hield zijn ploeg zo op de been.

Direct na de gemiste strafschop kreeg de ploeg van Arjan van der Laan zijn tweede grote kans van de wedstrijd. Eerst greep de KDO-doelman half in bij een voorzet maar hij herstelde heldhaftig door zich van dichtbij voor de rebound te gooien. KDO verzuimde hierna meermaals een einde aan de Langeraarse illusies te maken, maar in de zevenenvijftigste minuut was het alsnog raak. Balverlies van Van der Weijden zette rond de middenlijn en Kwakelse aanval in die vervolgens doorgang kreeg na een drietal zeer onnodige en slecht getimede slidings. Joeri Stange, die de gehele wedstrijd steeds eenvoudig in balbezit mocht komen en naar hartenlust het aanvalsspel van zijn ploeg verdeelde, kwam vervolgens op rechts aan de bal en bediende Kleijn in de zestien op maat, 2-0.

“Als team is er niet veel op ons aan te merken denk ik, maar individueel zijn er een aantal dingen die beter moeten”

Tom van der Weijden zoekt naar oorzaken voor de slechte reeks

De thuisploeg nam wat gas terug en gokte op nog een goed geplaatste counter. Duidelijk was dat men op zijn laatste benen liep en de Langeraarders over een betere conditie beschikten. Toch gaf de verdediging geen krimp maar dit was ook te wijten aan het gebrek aan creatieve ingevingen van de bezoekers. Nog eenmaal was Altior in de persoon van Van der Weijden dichtbij maar hij zag zijn kopbal door een verdediger van de lijn worden gekopt.

Zo bleef het 2-0 en leden de oranjehemden de derde nederlaag op rij. Aanvoerder Tom van der Weijden kon na afloop de vinger nog niet precies op de zere plek leggen. “Ik vind het lastig om te zeggen waar het bij ons misgaat. Er staan iedere wedstrijd vijftien jongens op het veld die alles in de strijd gooien alleen zit het gewoon een beetje tegen op dit moment. Nu ook krijgen we in mijn ogen twee ongelukkige goals tegen, waarbij de ballen voor KDO net wel goed vallen en aan de andere kant in identieke situaties bij ons niet. Als team is er niet veel op ons aan te merken denk ik, maar individueel zijn er een aantal dingen die beter moeten. Alle spelers, inclusief ikzelf, moeten wat extra stappen gaan zetten willen we wedstrijden gaan winnen.”

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven de Regt (68. Stijn van der Meer), Tom van Vliet (60. Rody Blommestein), Sebastiaan van Veen (84. Pim Lek), Stan Janssen; Reber Taha, Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Joost Sassen (60. Bram Hartveld); Eray Bozkurt, Tim Heikoop

Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd)

Zevenhoven walst ook over SJC heen

Nieuwkoop haalt met negenklapper uit tegen Van Nispen