Nieuwkoop haalt met negenklapper uit tegen Van Nispen

De Zilk | Nieuwkoop speelde dit weekend onder perfecte omstandigheden (heerlijk weer en een schitterende grasmat) tegen Van Nispen, de nummer laatst van de ranglijst. Deze ploeg is in de voorgaande jaren nogal eens een pittige tegenstander gebleken voor Nieuwkoop, maar daar was ditmaal weinig van te merken…

Het krachtsverschil was van meet af aan zichtbaar, maar ondanks een snelle goal van Thijs van de Zon liet de ploeg van Boris van Es in openingsfase nog de nodige kansen liggen om al direct verder afstand te nemen. De eerste helft kabbelde voort met een veel sterker Nieuwkoop en een zeer sporadische uitval van Van Nispen. Uiteindelijk liep de score voor rust toch nog op naar 0-3 door goals van Sam Vijfhuizen en nogmaals Van Zon.

De tweede helft waren de bedoelingen van de oranjehemden duidelijk: Men ging op jacht naar (veel) meer doelpunten. In de eerste minuut na rust liet invaller Chiel Groenewoud met zijn eerste balcontact nog een honderd procent kans liggen, maar hierna begon de teller geleidelijk op te lopen. Eerst was het Van Zon die zijn derde goal aantekende, de 0-5 kwam op naam van spits Vijfhuizen.

“In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden wisten we nu wel snel te scoren”

Sam Vijfhuizen nam zelf een kwartet aan goals voor zijn rekening

Toen zelfs verdedigers Rick Pouw (0-6) en Joris Verweij (0-7) een doelpunt voor hun rekening namen werd duidelijk dat het verzet van de thuisploeg gebroken was en de weg naar de dubbele cijfers openlag. Dit werd uiteindelijk niet gehaald, maar Vijfhuizen vijzelde zijn seizoenstotaal met zijn derde en vierde van de middag wel op naar zeven. De 0-10 behoorde zeker tot de mogelijkheden, ware het niet dat Vijfhuizen voor zijn vijfde van de middag ging en de geheel vrijstaande Hamza Elmaraije over het hoofd zag…

Vijfhuizen, de onbetwiste hoofdrolspeler van de middag, was na afloop meer dan tevreden met het resultaat, het spel én zijn vier doelpunten. “Na een aantal minuten spelen was het al duidelijk dat wij het spel gingen maken. We creëerden al snel een aantal kansen en in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden wisten we nu wel snel te scoren. We hielden het baltempo vervolgens hoog en Van Nispen kon dit niet voorlopen waardoor we vrij konden voetballen en kansen konden creëren. Dat was in de tweede helft niet anders, ons spel werd zelfs nog beter. Waar we in de eerste helft veel over rechts speelden, kwamen we er de tweede helft aan beide zijden overheen. Al met al een goede wedstrijd van ons en de complimenten zijn dan ook voor het collectief. We belonen onszelf met veel doelpunten en ook al was het tegen een matig spelend Van Nispen, dat we de nul houden is ook wel erg lekker. De achterhoede met Mike Boelee in de as geflankeerd door Sem Meertens en Rick Pouw, stond als een huis.”

Afgelopen maandag heeft ook de loting plaatsgevonden voor de KNVB beker waarin de Nieuwkopers nog steeds actief zijn na de winst op Olympia. De oranjehemden werden nu vrijgeloot en zich zodoende bij de laatste 32 geschaard.

Archieffoto: Kees Verhaar