Zevenhoven walst ook over SJC heen

Zevenhoven | Na de ruime overwinning in de laatste wedstrijd tegen Nicolaas Boys was het dit keer SJC dat door Zevenhoven met grote cijfers aan de zegekar werd gebonden. Met maar liefst 6-0 werden de bezoekers, die dit seizoen nog niet hadden verloren, teruggestuurd naar Noordwijk en behield Zevenhoven ogenschijnlijk makkelijk de koppositie in de 4e klasse A.

Zevenhoven startte prima aan de wedstrijd, de ruimtes aan de buitenkanten werden goed gevonden en diepe spits Marco Pellegrom fungeerde prima als aanspeelpunt. Omdat hij de ballen voorin goed wist vast te houden kon de thuisploeg goed aansluiten om van daaruit verder te kunnen voetballen. De insteek van de geelhemden was prima maar men kon niet voorkomen dat de beste kansen in de beginfase toch echt voor de bezoekers waren. Meerdere malen moest keeper Connor van Heertum zijn ploeg overeind houden wanneer er weer een SJC aanvaller voor hem opdook. Zevenhoven mocht dus in die fase van geluk spreken dat Van Heertum alle één-op-één situaties wist te winnen anders had de wedstrijd wellicht een heel ander verloop gekend. En zoals zo vaak in het voetbal, wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat aan de andere kant wel. En dat was deze middag niet anders want Zevenhoven profiteerde optimaal van de missers van de bezoekers. Na een voorzet van Maurits Splinter was het Nick Mooren die prima inkopte. De bal kwam helaas voor Mooren terug van de paal waar Marco Pellegrom vervolgens dankbaar profiteerde van de onbedoelde assist en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong wist te zetten. De ban leek hier hiermee direct gebroken want de wedstrijd sloeg hierna volledig om in Zevenhovens voordeel. Niet veel later werd de score namelijk al verdubbeld nadat een scherpe voorzet van Nick Mooren door een verdediger van SJC in eigen doel werd verwerkt. Nog voor rust besliste Marco Pellegrom de wedstrijd definitief nadat wederom Nick Mooren voor goed voorbereidend werk had gezorgd.

“Door slordig balverlies speelden we de tegenstander in het begin van de wedstrijd in de kaart. Maar door prima keeperswerk hield Connor ons gelukkig op de been.”

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Zevenhoven gaf niets meer weg en creëerde zelf voldoende kansen. Marco Pellegrom maakte zijn derde van de middag door zelf de bal van een SJC verdediger af te frutselen om vervolgende de doelman te omspelen en koelbloedig de 4-0 aan te tekenen. Niet veel later werd door Sjoerd Zuijdervliet een prachtig genomen vrije trap van Maurits Splinter binnengekopt. De veelvuldig scorende lange centrale verdediger zette hiermee zijn ploeg op 5-0. Maar hiermee was de Zevenhovense honger nog niet gestild. Een mooie actie aan de zijlijn van de snelle Robin Leliveld werd knap door Gareth Rowlands afgerond en hij bepaalde hiermee de uitslag op 6-0.

Met nog drie wedstrijden te spelen lonkt verrassenderwijs de eerste prijs van het seizoen voor de ploeg van trainer Danny ter Hoeve. Met twee lastige thuiswedstrijden tegen respectievelijk Hazerswoudse Boys en SJZ, en daartussen een uitwedstrijd tegen Warmunda liggen er zeker kansen op de eerste periode maar voelt Zevenhoven ook de hete adem van buurman NSV in de nek hijgen. De Noordenaren, die dit weekend ook weer wisten te winnen, volgen op slechts één punt.

Opstelling Zevenhoven:
Connor van Heertum; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet © (70. Robin Leliveld), Jop Vianen; Falco de Lange (70. Gareth Rowlands), Robert Mooren (70. Tobias van der Voorn), Maurits Splinter, Lennart van Zon, Berry Peters; Marco Pellegrom, Nick Mooren

Archieffoto Gerard Haak

0172SPORT, Warmunda-NSV'46

NSV’46 houdt Warmunda van zich af en Zevenhoven in zicht

Altior buigt voor sterker KDO en neemt rode lantaarn over