Sven de Regt, Altior, 0172SPORT

Altior blijft steken op punt tegen Sporting ‘70

Langeraar | Net als tijdens de seizoenopening tegen Sporting Martinus moest de ploeg van Arjan van der Laan de punten netjes verdelen in de thuiswedstrijd tegen Sporting ’70. Waar het vorige week – ondanks het numerieke overtal – blij was met het behaalde punt, deed Altior zichzelf deze week tekort tegen de promovendus uit Utrecht.

De Langeraarders startte dramatisch aan het duel want al na drie minuten keek het tegen een 0-1 achterstand aan. Onverdiend was dit zeker niet daar de Utrechters zeker het eerste half uur het betere van het spel hadden. Altior mocht van geluk spreken dat men niet op een 0-2 achterstand kwam na een mooi uitgespeelde counter.
“Na het eerste half uur waarin zij beter waren en via een fout van ons voor kwamen pakten we het op en knokten we ons terug in de wedstrijd. Vervolgens ontstonden er wat kansen voor ons met onder andere een bal op de paal. Op slag van rust maakten we de 1-1 en gingen zodoende lekker de kleedkamer in”, aldus aanvoerder Tom van der Weijden die zelf verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.

De tweede helft was het Altior dat de klok sloeg en de bezoekers achteruit dwong. Er waren kansen te over om de voorsprong te pakken zag ook de Langeraarse captain: “In de tweede helft gaven we het slot van de eerste helft een goed vervolg en pakten we door. We creëren ook een aantal goede kansen. Zelf kop ik vlak na rust op de op de lat, Tim Heikoop krijgt nog een grote kans krijgt en vlak voor tijd hadden we nog dé kans om de winst veilig te stellen.”

“Wij kregen de kansen en Sporting heeft denk ik maar eenmaal op doel geschoten”

Tom van de Weijden | Aanvoerder Altior

Het bleef dus 1-1 in Langeraar en op basis van de kansen deed de thuisploeg zichzelf te kort. “Het is zonde dat we geen drie punten gepakt hebben. Wij kregen de kansen en Sporting heeft denk ik maar eenmaal op doel geschoten. Maar het positieve is, dat wanneer je deze wedstrijd vergelijkt met afgelopen week, dat we we een keurige wedstrijd hebben gespeeld. Als team hebben we ons dus goed herpakt.”

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet (Bram Hartveld), Sebastiaan van Veen, Stan Janssen; Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Reber Taha, Tim Heikoop; Luuk den Haan (Eray Bozkurt), Rick Keijzer (Joost Sassen)

Archieffoto: Kees Verhaar

Nieuwkoop moet genoegen nemen met een punt op bezoek bij Sporting Leiden

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Invloeden van buitenaf