Nieuwkoop moet genoegen nemen met een punt op bezoek bij Sporting Leiden

Leiden | Op een drassig en zwaar grasveld is het Nieuwkoop opnieuw niet gelukt om te winnen in de competitie. Na de nederlaag tegen RKDES (0-2) moest de ploeg van Boris van Es nu genoegen nemen met een punt tegen Sporting Leiden.

Nieuwkoop begon goed aan het duel en was de eerste tien minuten duidelijk sterker dan Sporting Leiden. Kansen werden niet benut, waarna de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd kon komen. Nieuwkoop probeerde het Sporting Leiden met veel druk en fysiek spel lastig te maken, maar het kon niet voorkomen dat de ploeg uit Leiden een aantal aardige kansen kreeg. Het dichtst bij de treffer was spits Boukhidous, die namens de thuisploeg de lat raakte.

Het was na de rust Nieuwkoop dat beter uit de kleedkamer kwam en ook snel wist te scoren. Uit een vrije trap was het uiteindelijk Sam Vijfhuizen die de bal binnen wist te werken. Zo stond de 0-1 op het scorebord. Sporting Leiden beet zich opnieuw vast in het duel en wist uiteindelijk twaalf minuten voor tijd de 1-1 te maken. Een hoekschop werd bij de tweede paal in het doel gewerkt. Doelman Thomas Boekestein zat er nog met een handje aan, maar kon de treffer niet voorkomen.

De grootste kansen in de slotfase om de volle drie punten te pakken waren voor Nieuwkoop, maar Boy Vork wist een opgelegde mogelijkheid niet te benutten. Kort daarna schoot Dave Verhage nog op de kruising. Zo stond er na 90 minuten een terechte eindstand van 1-1 op het scorebord.