Adri Droogh ontvangt gouden speld voor 50 jaar volleybal scheidsrechter

Nieuwkoop | Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Volleybalvereniging Waterlanders op dinsdagavond 7 november werd scheidsrechter Adri Droogh in het zonnetje gezet als dank voor 50 jaar arbitrage bij de Nederlandse Volleybalbond. Tessa van Diemen reikte namens de Nevobo de officiële oorkonde en bijbehorende Gouden speld uit aan Droogh, die volledig was verrast.

Ruim 750 gefloten wedstrijden
Droogh begon zijn scheidsrechters carrière op 1 september 1972. Hij heeft door de jaren heen bij vele verenigingen gefloten en fluit nu nog steeds gemiddeld zo’n vijftien wedstrijden per seizoen. Van Diemen rekende alle aanwezigen tijdens de ledenvergadering voor dat Droogh nu ruim 750 wedstrijden gefloten heeft. Een ongekend hoog aantal! “We kunnen altijd op de support van Adri rekenen, hij heeft ons als vereniging al zo vaak geholpen en levert ook de nodige arbitragepunten. We zijn ontzettend blij met Adri en alles wat hij voor onze vereniging doet”, aldus Van Diemen.

Altijd wel ergens een praatje
Droogh zelf was zichtbaar aan het genieten en luisterde vol trots naar alle mooie woorden en herinneringen die werden opgehaald. “Omdat je al zoveel jaar fluit ken je ook al heel veel mensen, zo heb je altijd ergens wel een praatje. Daar kan ik erg van genieten. Ik vind het erg leuk om te fluiten, maar ik zou het nog leuker vinden als er nog meer leden zich aanmelden om te gaan fluiten. Het is erg leuk om te doen, ik kan het iedereen aanraden!” Van Diemen sprak als Scheidsrechterscoördinator van Waterlanders haar hoop uit dat Droogh nog vele jaren in goede gezondheid als scheidsrechter actief kan blijven.

Foto: Adri Droogh neemt de bloemen, oorkonde en Gouden speld in ontvangt van Tessa van Diemen die deze namens de Nederlandse Volleybalbond mocht uitreiken

Mark Hoogendoorn nieuwe voorzitter Waterlanders

Voorbeschouwen met Chiel Konings en Tom van der Weijden op TAVV – Altior