Aarlanderveen verslikt zich in VVSB maar blijft koploper

Aarlanderveen | Een week na de derby tegen Nieuwkoop heeft Aarlanderveen zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Het tegen degradatie strijdende VVSB was verrassend genoeg met 4-2 te sterk voor de ploeg van Sander van Dijk.

In de eerste helft speelde Aarlanderveen met de wind in de rug en hoopte men het verschil te maken. Dat had ook zeker kunnen lukken, aangezien het een aantal goede kansen op de openingstreffer kreeg. Tot tweemaal toe belandde een bal op de lat en daarnaast werd het leer ook nog eens een keer van de doellijn gehaald. Bij de eerste kans aan de andere kant was het wel direct raak: 1-0. Vlak voor rust werd de score ook nog eens verdubbeld toen Koen den Elzen, die de afwezige Sven Koelewijn onder de lat verving, niet vrijuit ging bij een vrije trap.

“Het positieve is dat we een wedstrijd dichter bij het einde zijn en nog steeds bovenaan staan”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust ging Aarlanderveen met een extra spits in de achtervolging. Nadat het zelf een 100% kans liet liggen werd het ook nog eens 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Killian Bouwhuis bracht de spanning toch weer terug (3-1). Daarna verzuimde VVSB om de marge weer op drie te brengen toen een penalty werd gemist. Vervolgens maakte Bouwhuis zijn tweede van de middag en hing een gelijkspel toch nog in de lucht. De hoop vervloog echter toen het drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd 4-2 werd.

“Dit was heel zonde en onnodig. Het positieve is dat we een wedstrijd dichter bij het einde zijn en nog steeds bovenaan staan. Maar het mag duidelijk zijn dat we nu twee achter elkaar de kans hadden om een enorme stap te maken en die kans niet gepakt hebben. Er zijn nog vijf finales te gaan en volgende week wacht ons met Blauw-Zwart een mooie uitdaging”, aldus de verliezende oefenmeester Sander van Dijk.

Doordat Nieuwkoop op bezoek bij FC Oegstgeest ook niet tot winst kwam, blijft Aarlanderveen dus koploper. Echter zijn Blauw-Zwart en Koudekerk nu ook aangesloten in de strijd om het kampioenschap.