Voorbeschouwing op speelronde 21

Van de redactie | Na een schitterend Paasweekend met als hoogtepunt de topper tussen Aarlanderveen en Nieuwkoop staat er nu weer een vol programma op de rol. Een wedstrijd die direct in het oog springt is de topper tussen koploper Zevenhoven en nummer drie SJZ. Zevenhoven kan het zich niet permitteren om puntverlies te leiden want het voelt nog altijd de hete adem van BSC’68 in de nek. En hoe zal het Nieuwkoop vergaan na de intensieve week? Kunnen zij in het spoor blijven van Aarlanderveen? Sportief gaat in 5A waarschijnlijk kampioen worden maar zullen zij dit met een ongeslagen status bereiken? Er staan nog minimaal twee lastige potjes op het programma, tegen directe concurrent MMO en komende zaterdag tegen Bernardus dat in goede vorm verkeerd. Al ‘onze’ andere clubs komen ook in actie, lees hieronder hoe wij denken dat zij het gaan doen… En vul snel je poule in!

TAVV – DoCoS
Officieel is TAVV nog niet gedegradeerd, maar in de laatste zes wedstrijden valt er voor de ploeg van Dennis Tijssen eigenlijk weinig meer te halen. Men wil natuurlijk niet als het lelijke eendje afdalen naar de derde klasse, dus het zal zich in de laatste wedstrijden niet naar de slachtbank laten leiden. En wellicht zal men zonder druk juist tot betere prestaties komen, wie zal het zeggen… Voor tegenstander DoCoS staat er meer op het spel. Momenteel staat het op de tiende plaats en daardoor moet men nacompetitievoetbal om degradatie spelen, ook is er nog de mogelijkheid dat men rechtstreeks degradeert en bij een aantal overwinningen kan men zich zelfs ook nog verzekeren van de nacompetitie om promotie. Normaliter is dit laatste wat teveel gevraagd en zal men al blij zijn als ze zich direct veilig spelen. In Leiden verloor TAVV met 1-0, maar ook ditmaal blijft men in onze ogen met lege handen en zal DoCoS met lachende gezichten het sportpark in Ter Aar verlaten…
Poule tip: 1-2

VVSB – Aarlanderveen
Aarlanderveen had de kampioensschaal bijna al met één hand vast, maar door de late gelijkmaker van Sam Vijfhuizen is het gat met Nieuwkoop nu twee in plaats van vijf punten. Aarlanderveen heeft nu ook nog eens een aantal pittige wedstrijden voor de boeg, alhoewel dat ook voor de concurrentie geldt. De ploeg van Sander van Dijk moet doen waar het eigenlijk het hele seizoen al mee bezig is: winnen. Voorin beschikt men over veel kwaliteiten en scorend vermogen. Achterin geven ze ook nog eens weinig weg en hierdoor mag men zich de trotse koploper van 3A noemen. VVSB is aan zijn laatste seizoen bezig met de zaterdagafdeling en dat doet men ook nog eens vrij anoniem. De laatste jaren was men steevast in het linkerrijtje te vinden, maar dit seizoen speelt men een bijrol en moet men in de laatste wedstrijden alle zeilen bijzetten om zich veilig te spelen. De eerste van de zes finales weet Aarlanderveen volgens onze glazen bol betrekkelijk eenvoudig te winnen.
Poule tip: 1-3

FC Oegstgeest – Nieuwkoop
Hoe zal het Nieuwkoop dit weekend vergaan na een loodzware maar succesvolle week? Nadat ze paaszaterdag op de valreep verdiend een punt pakten op een bomvol Polderpark bij buurman Aarlanderveen, moesten ze zeer diep gaan om Nieuwenhoorn voor de beker na strafschoppen te verslaan. Twee van dit soort potjes in korte tijd kan zijn tol gaan eisen natuurlijk. Tegenstander FC Oegstgeest staat op een achtste plaats en verloor net zo vaak als dat het wist te winnen. Thuis werd er een 2-0 zege geboekt door de mannen van Boris van Es. Thomas Boekestein zal naar aanleiding van zijn rode kaart dinsdag een schorsing uitzitten maar vervanger Demian van der Lek zal na zijn heldenrol blaken van het zelfvertrouwen en de nummer één – verwachten wij – waardig vervangen. Een kleine zege waarbij wat krachten gespaard kunnen worden zou mooi zijn…
Poule tip: 0-2

Nicolaas Boys – Meerburg
Voor Nicolaas Boys en Meerburg is er nog genoeg om voor te spelen. De Nieuwveners hebben op de ranglijst één punt meer, maar beide ploegen doen nog mee voor het laatste nacompetitieticket om promotie. En daarnaast moeten ze ook nog een klein beetje naar beneden blijven kijken, aangezien het gat met de ‘onveilige’ nummer-10 positie ook maar een paar punten is. Toch denken wij dat beide ploegen zich geen zorgen hoeven te maken om degradatie en dat ze eerder zullen strijden om het laatste nacompetitieticket. In Zoeterwoude won Nicolaas Boys met 0-1 door een doelpunt van Michael Heemskerk en met een vergelijkbaar resultaat zal men nu ook tevreden zijn. Wij houden het in elk geval op een 2-1 overwinning voor de thuisploeg, waar Joey van den Haak en Peter Burgmeijer terugkeren van een schorsing.
Poule tip: 2-1

NSV’46 – Teylingen
NSV’46 ontmoet dit weekend Teylingen de ploeg waar menigeen het lastig tegen heeft. Zo ook de Noordenaren zelf die uit in Sassenheim de eerste periode verspeelden door te blijven steken op 2-2. Daarna ging het zoals bekend bergafwaarts met de ‘koeten’ maar na de winst van afgelopen weekend staat men wel weer op de vierde plaats. Teylingen staat vier plaatsen lager maar heeft slechts één puntje minder verzameld. Het beloofd op voorhand dus al een spannende pot te worden. Bij winst slaat de thuisploeg een gat, verliest men kan er – een week voor de derby tegen Zevenhoven – wel eens een vrije val volgen. Roland Leliveld ziet deze week wel Kevin Fransen weer terugkeren, iets wat hem tevreden zal stellen. De fysiek sterke middenvelder annex verdediger is multi-inzetbaar en zeker bij een mogelijke voorsprong kan hij een extra slot op de deur zijn. Wij zetten in op een kleine zege.
Poule tip: 2-1

SJZ – Zevenhoven
Zevenhoven heeft nog zes finales voor de boeg en SJZ-uit lijkt op papier de zwaarste opgave… Eerder dit seizoen werd op eigen veld met 2-1 van ze gewonnen, maar Zevenhoven heeft geen goede ervaringen in Zoeterwoude. Vorig seizoen werd daar in de eerste ronde van de nacompetitie namelijk met pijnlijke cijfers (5-1) verloren. Zevenhoven is in 2023 nog zonder puntverlies, maar ook SJZ heeft de smaak goed te pakken. Er werd dit jaar nog niet verloren en hierdoor is men vanuit de middenmoot opgeklommen naar plaats drie. De derde plaats is ook nog eens stevig in handen en daardoor lijkt men zich te kunnen opmaken voor het toetje doordat het op basis van de ranglijst waarschijnlijk de periode van de kampioen zal overnemen, aangezien zowel Zevenhoven als BSC ’68 al een periode bemachtigd heeft. Ook kan SJZ op eigen kracht nog de derde periode binnenhalen. Zevenhoven lijkt in elk geval gewaarschuwd en kan hoogstwaarschijnlijk een zware middag tegemoet gaan. We denken dat dit wel eens het eerste puntverlies van dit jaar kan opleveren, koploper blijft men echter nog wel…
Poule tip: 1-1

Bernardus – Sportief
Sportief is nog altijd ongeslagen en wil dit uiteraard tot het einde van het seizoen blijven om zich zo tot ‘invincible champions’ te laten kronen. Dan moet het wel op de hoede zijn deze week wanneer het op bezoek gaat bij Bernardus. De ploeg van Ron Paling leek een dramatisch seizoen tegemoet te gaan maar de laatste tijd zijn de resultaten beter en worden er grote zeges geboekt. Het 4-5-1 systeem werpt blijkbaar zijn vruchten af. Thuis had sportief geen kind aan de oranje-witten en werd het 7-0, maar dat waren dus andere tijden. Het zal nu minder makkelijk gaan vermoeden wij maar een zege zal er geboekt worden…
Poule tip: 2-4

SCPB’22 – Altior
Altior gaat op bezoek bij de koploper. In uitwedstrijden is Altior niet dezelfde ploeg als wanneer het voor eigen publiek speelt. Thuis is men al vier wedstrijden ongeslagen, voor de laatste uitzege moeten we terug naar 13 november en dit betrof direct de enige driepunter op vreemde bodem. Heel veel vertrouwen bieden deze statistieken niet natuurlijk, zeker niet tegen de koploper… Thuis was de ploeg uit Badhoevedorp ook al te sterk en werd er met 1-4 verloren. Hetgeen wél vertrouwen biedt is de vorm waarin de ploeg van Arjan van der Laan verkeerd. Ook in uitwedstrijden is men – de wedstrijd tegen RODA’23 uitgezonderd – steeds dichterbij een resultaat. Of dit genoeg gaat zijn om de koploper te verrassen betwijfelen we. We zetten in ieder geval niet in op een zege voor de Langeraarders maar hopen er naast te zitten.
Poule tip: 3-1

De wedstrijd van de week is de topper in de derde klasse A tussen SJZ, de nummer 3 van de ranglijst, en koploper Zevenhoven.
Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Bekersprookje Nieuwkoop duurt voort na nieuwe megastunt: door naar halve finale én landelijke beker

Aarlanderveen verslikt zich in VVSB maar blijft koploper