TAVV buigt achterstand in laatste kwart om

Ter Aar | TAVV heeft de thuiswedstrijd tegen DoCoS met 2-1 gewonnen. Bij rust keek men nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar in de laatste twintig minuten werd de score omgebogen (2-1). De overwinning mocht verdiend worden genoemd en daardoor heeft TAVV de rode lantaarn ook weer afgestaan aan RVC ’33.

In de eerste helft had TAVV de wind in de rug en het betere van het spel. De grootste kans was voor Kevin van Wijk, maar de middenvelder zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Uiteindelijk waren het de bezoekers uit Leiden die aan de leiding komen. Bij een corner was Mitchel Klein het meest attent en werd Rodney Pater verschalkt: 0-1.

“Het was een goede wedstrijd van onze kant met veel strijd”

Kevin van Wijk | Middenvelder TAVV

Na de rust bleef TAVV de bovenliggende partij en liet Eric van der Hout weer eens van zich spreken. De jonge spits, die tot gisteren pas op twee competitietreffers stond, werd bij de gelijkmaker gelanceerd door Dorus Boddeke. Ook de 2-1 kwam van de voet van Van der Hout. Ditmaal ging er een combinatie tussen Doddeke en invaller Ahmed Sharief aan vooraf. Dat het doelpunt werd goedgekeurd was overigens wel dubieus te noemen, aangezien het buitenspel leek te zijn. In de slotfase kwam de overwinning daarna geen moment meer in gevaar en hierdoor mocht TAVV weer eens drie punten bijschrijven.

Van Wijk: “Het was een goede wedstrijd van onze kant met veel strijd en ik vond het dan ook een dikverdiende overwinning. In de eerste helft waren wij duidelijk de betere ploeg en de tweede helft hebben we dit doorgezet en hierdoor verdiend gewonnen. Deze overwinning geeft ons ook weer een positief gevoel richting de volgende wedstrijden.” Volgende week gaat TAVV op bezoek bij Foreholte.

Rodney Pater; Dorus Boddeke, Kevin van Broekhoven (Chiel Konings), Roel Vogel, Yannick Otto ©, Bjorn Valentijn; Mike Keijzer (Stan van Smoorenburg), Kevin van Wijk, Yassine El Mariami (Ahmed Sharief); Donny van der Neut (Yoeri Looyestijn), Eric van der Hout