Aarlanderveen rekent af met concurrent Blauw-Zwart

Aarlanderveen | Ondanks dat Aarlanderveen uit de laatste twee wedstrijden slechts één punt haalde begon het als koploper aan de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Blauw-Zwart. Aarlanderveen won overtuigend met ruime cijfers (4-0) en blijft zodoende lijstaanvoerder.

Aarlanderveen begon uitstekend aan de wedstrijd en bij de eerste doelpoging was het ook direct raak. Een lange bal van achteruit van Robbie Nagtegaal werd prima verlengd door de sluwe Alessio van der Straaten. De buitenspeler zag zijn kopbal over doelman Danny Zwaan in het net belanden. Een betere start kon Aarlanderveen zich niet wensen. Na deze openingstreffer volgde een gelijkopgaande eerste helft, waarbij niet alleen Aarlanderveen een aantal kansen kreeg maar ook de bezoekers uit Wassenaar. Blauw-Zwart werd vooral gevaarlijk uit dode spelsituaties.

“Vooral na de rust hebben we denk ik gedomineerd”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust veranderd het spelbeeld en was Aarlanderveen heer en meester. Al snel werd het 2-0 en opnieuw was Van der Straaten de doelpuntenmaker. Ditmaal nadat een afgeslagen corner opnieuw de zestienmeter werd binnen gewerkt door Ramon Aronius, waarbij Van der Straaten opnieuw het laatste zetje gaf. Aronius was zelf de maker van het derde doelpunt toen hij zelf de bal hard binnen schoot uit opnieuw een afgeslagen hoekschop. Na de 3-0 kreeg Aarlanderveen nog een behoorlijk aantal kansen om de score verder uit te breiden, uiteindelijk wist alleen invaller Moussa Kalisse nog te scoren via de binnenkant van de paal: 4-0.

Aarlanderveen trainer Sander van Dijk was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning van zijn ploeg. “Het was van onze kant echt een prima wedstrijd. Vooral na rust hebben we denk ik gedomineerd. Verdedigend stond het als een huis en voorin hebben we een aantal jongens die het verschil kunnen maken”. Met nog vier wedstrijden te gaan is Aarlanderveen nog altijd koploper en lijkt buurman Nieuwkoop nog de enige concurrent.