Aarlanderveen overtuigend langs VVC

Nieuw-Vennep | Na twee doelpuntloze gelijke spelen wist Aarlanderveen “eindelijk” weer eens te winnen. De wedstrijd was amper vier minuten oud toen Sallem Chemlalli het net wist te vinden voor de debuterende derde klasser.

Chemlalli opende de score na een schitterende pass van Robbie Nagtegaal. Na de openingstreffer volgde een spannende eerste helft, waarbij voor beide goals genoeg gebeurde maar de trekker niet werd overgehaald. Bij beide ploegen ontbrak vooral de laatste eindpass, waardoor er uiteindelijk met een 0-1 stand werd gerust.

Twee minuten na rust verdubbelde Valentijn Oudijk de score door een corner prachtig binnen te koppen. Niet veel later volgde de genadeklap via Jorn Poelwijk na een fantastische voorzet van Davey Grimmelius: 0-3.

‘Ik vind het een knappe overwinning, want VVC is gewoon een goede ploeg. In mijn optiek staan ze te laag en leven ze onder hun stand’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

De 0-4 was de mooiste van de middag en er één van het collectief. Een aanval over meerdere schijven – met slechts één of twee keer raken – kwam bij Grimmelius terecht. Deze kon opnieuw Poelwijk bedienen, waarnaar de spits simpel zijn vijfde van het seizoen binnen tikte.

Na deze treffer liet Aarlanderveen de teugels wat vieren en scoorde VVC de spreekwoordelijke eretreffer. Het slotakkoord was voor aanvoerder Mike Busse, die vanuit een indraaiende vrije trap voor de 1-5 zorgde.

Zodoende maakt Aarlanderveen volgende week kans op de periodetitel, daarvan is het overigens wel afhankelijk van de uitslagen bij TAVV – Nieuwkoop en Sporting Leiden – VVSB. De kans dat men de prijs binnenhaalt lijkt dus klein, maar wellicht is het al achtendertig wedstrijden ongeslagen Aarlanderveen de lachende derde.