0172SPORT, NSV46-Roodenburg

NSV’46 doet prima zaken na late winst op Roodenburg

Noorden | In de strijd tegen nacompetitie heeft NSV’46 uitstekende zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen concurrent Roodenburg. De Leidenaren hadden aan het begin van de middag één punt meer dan de Noordenaren, maar negentig minuten later was er de voorsprong van twee punten voor de thuisploeg.

Beide ploegen startte zeer mat aan het duel. Roodenburg zocht in balbezit zoals verwacht de aanval via individuele acties, de thuisploeg had veel de bal maar wist door een gebrek aan creativiteit maar vooral baltempo de bezoekers niet achteruit te dwingen. Vooral het baltempo moet Roland Leliveld een doorn in het oog geweest zijn. Steeds weer werd er in de opbouw gekozen voor een bal breed of terug in plaats van een keer open te draaien en de vrije ruimte te zoeken die zeker geboden werd. Vooral centraal lag er de ruimte maar NSV’46 nam het initiatief niet war dit zeker wel mogelijk was.
Roodenburg gokte zoals gezegd op de individuele acties en was op die manier in de tiende minuut zeer dichtbij een doelpunt. In de zestien draaide Gokhan Yazici knap weg bij zijn tegenstander en haalde vanaf een meter of twaalf uit. Bas Kalshoven had echter een heerlijke redding in huis en tikte het uit de linkerhoek. Het zou de enige doelping zijn het eerste kwartier maar daarna kwam de wedstrijd meer los en was de thuisploeg qua kansenverhouding de gevaarlijkste ploeg. Uit een corner van Robbin Verhaar was Robin van Koert bij de eerste paal kansrijk maar de bal schoot door waarna Perry Lok de bal bij de tweede paal tegen de onderkant van de lat kopte. Een kleine tien minuten later testte Florencio Faneyte de Leidse doelman voor de eerste maal toen hij de bal voor de voeten kreeg en hard in de korte hoek schoot nadat Kamiel Disseldorp gewillig naar de grond ging na een duel in de zestien.
Voor rust deed Roodenburg nog eenmaal van zich spreken toen Jeffrey Pieterse aan de linkerkant lelijk te kijk werd gezet en zijn opponent vervolgens rakelings voorlangs zag schieten. De grootste kans was echter voor Van Koert die leek te schrikken van de geboden kans en rond de vijf meterlijn de kans verprutste.

“Het leek bij vlagen wel een potje familievoetbal”

NSV’46-trainer Roland Leliveld was allerminst tevreden over de eerste helft

Een hoop kansen na een helft dat werd afgewerkt in een zeer laag tempo. Zo vond ook trainer Roland Leliveld die zijn ploeg na de thee een veel greterige indruk zag maken. “In de rust heb ik gezegd dat het meer weg had van een potje familievoetbal dan een competitiewedstrijd waarbij de belangen groot zijn. Het tempo lag te laag een alles was vrij voorspelbaar. Maar ik gaf ook aan dat je ook wedstrijden op een familietoernooi gewoon kunt winnen en gezien de kansen had ik er ook gewoon nog alle vertrouwen in. Na rust ging het stukken beter, was het allemaal wat directer maar komen we ook nog wel een paar keer goed weg. Al met al moeten we gewoon blij zijn met het resultaat, we doen vandaag gewoon hele goede zaken”, aldus de interim die niet verkeerd zag dat zijn ploeg na rust beter voor de dag kwam.
Met name de onvermoeibare Cas van der Hoorn maakte een positieve indruk en zorgde in tegenstelling tot de eerste helft voor veel diepgang vanuit het middenveld. Het was dan ook geen verrassing dat juist hij zes minuten na rust dichtbij een goal was. Vanuit de tweede lijn schoot hij echter op de paal.
Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een bal achter de verdediging stuiterde hoog op, Kalshoven twijfelde en werd vervolgens met een lob geklopt. NSV’46 leek het even kwijt en Roodenburg zette andermaal aan en leek na iets meer dan een uur de wedstrijd te beslissen. Na een verkeerde inspeelpass en vervolgens positioneel geschutter achterin kwam Klashoven oog in oog met een Leidse aanvaller, maar laatstgenoemde wilde de trukendoos opentrekken en dit mislukte jammerlijk.

De thuisploeg voerde het tempo iets meer op en uiteindelijk was het Van der Hoorn die in de tweeënzeventigste minuut alsnog doeltreffend uithaalde. Vanaf de rechterkant kwam hij in balbezit en krulde het leer met links in de linkerbenedenhoek. Drie minuten voor tijd plaatste NSV’46 een prima counter. Aan de linkerkant gaf de eveneens prima spelende Florencio Faneyte de bal aan Van der Hoorn die middel de hak de bal teruggaf. Faneyte zocht het zestienmetergebied op en werd uit balans gebracht waarna de prima fluitende arbiter Max Broekhuizen naar de stip wees. Menno de Jong bleef ondanks meerdere pesterijtjes koel en schoot NSV’46 vervolgens gedecideerd naar de broodnodige overwinning.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven ©️; Jim Groenendijk, Perry Lok (65. Thom Schutter), Kevin Fransen, Robbin Verhaar; Florencio Faneyte, Jeffrey Pieterse (61. Daan Vink), Cas van der Hoorn, Menno de Jong; Robin van Koert, Kamiel Disseldorp (82. Renzo Goedhart)

Aarlanderveen laat het afweten en verspeelt koppositie aan buurman Nieuwkoop

Nieuwkoop pakt koppositie na zege op AVV Alphen