Aarlanderveen knokt zich terug na dramatische start

Kudelstaart | Op voorhand werd de uitwedstrijd tegen RKDES al als lastig bestempeld en na zestien seconden voetbal keek Aarlanderveen ook nog eens tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg van Sander van Dijk knokte zich echter terug in de wedstrijd en won met 1-3.

Direct vanaf de aftrap verloor Aarlanderveen de bal waardoor de thuisploeg in balbezit kwam. De teruggetrokken voorzet werd vervolgens vanaf de zestienmeter door Mike van den Bergen binnen geschoten: 1-0. Aarlanderveen moest dus direct in de achtervolging en de gelijkmaker viel zeven minuten voor rust. Jimmy Nieumijer was de gevierde man nadat hij de aanval zelf opzette. Uiteindelijk kopte hij een voorzet van Killian Bouwhuis beheerst binnen. Twee minuten later kwamen de bezoekers ook nog eens aan de leiding. Opnieuw was Nieumijer hierbij betrokken, ditmaal door zijn hoofd in te trekken bij een indraaiende corner van Thom Nouwens, hierdoor werd Rick Verkuijl verrast waardoor hij de bal achter zijn eigen doelman binnenwerkte. Nog voor de rust kreeg Moussa Kalisse een goede kans om de wedstrijd te beslissen. Eén-op-één met de keeper Tijn Kraak werd zijn ingezet gekeerd.

“Ik ben blij met de overwinning, zeker nadat we zo slecht aan de wedstrijd begonnen”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust was Kalisse opnieuw dicht bij een treffer, maar ditmaal ging zijn kopbal op de paal. Uiteindelijk werd tien minuten voor tijd de wedstrijd alsnog beslist. Door een onderschepping van Alessio van der Straaten kwam de bal bij Nouwens terecht, zijn voorzet werd vervolgens door Bouwhuis binnen gelopen: 1-3.

Van Dijk was na afloop vooral blij met het resultaat. “We hebben ons heel knap teruggeknokt in de wedstrijd. RKDES probeerde ons wat meer vast te zetten dan in de thuiswedstrijd en daardoor ontstond een leuke wedstrijd. Uiteindelijk ben ik zeer blij met de overwinning, zeker nadat we zo slecht aan de wedstrijd begonnen.”

Volgende week staat in de derde klasse A de derby tussen Aarlanderveen en Nieuwkoop op het programma. Saillant detail is dat beide ploegen gedeeld koploper zijn en dat de bezoekers bij een overwinning de tweede periode pakken. Aarlanderveen zal ongetwijfeld dit feestje willen voorkomen…