0172SPORT, Stijn Molenaar, Michel Strating, Sportief, CSW

Stijn Molenaar kijkt uit naar CSW-avontuur maar wil eerst afsluiten met zilverwerk bij Sportief

Woerdense Verlaat | Afgelopen seizoen was Stijn Molenaar al dichtbij een overstap naar CSW maar bleef hij Sportief uiteindelijk tóch trouw. Een aantal weken geleden maakte de topschutter bekend na dit seizoen alsnog richting Wilnis te vertrekken en Sportief te verruilen voor de ploeg van voormalig Nieuwkoop-trainer Michel Strating. Wij spraken met de goaltjesdief over zijn verwachtingen omtrent zijn overstap van de vijfde naar de tweede klasse.

De interesse vanuit Wilnis speelde al langer. Afgelopen seizoen werd Molenaar al benaderd en toentertijd had de spits wel oren naar een stap hogerop. Er volgde een soort van stage. Molenaar werkte enkele groepstrainingen af en dit beviel van beide kanten goed. Toch kwam het uiteindelijk niet tot een overgang, Molenaar legt uit wat hem anders deed besluiten. “Rondom het moment van de gesprekken met CSW speelde er veel bij Sportief. Het was al bijna zo goed als zeker dat we zouden degraderen en het voelde daardoor niet als een fijn moment om te vertrekken. Daarnaast was ik was betrokken bij de gesprekken omtrent het aanstellen van de nieuwe trainer én had ik contact met jongens van buitenaf die mogelijk naar Sportief wilde komen. Te veel redenen voor mij dus eigenlijk om niet te vertrekken. Ook stelde ik mezelf het doel om eerst met Sportief kampioen te worden.”

De eerste stappen om deze doelstelling te bereiken zijn inmiddels gezet want Sportief leidt inmiddels halverwege het seizoen de dans in 5A. Ook een kleine tien kilometer noordelijker gaat het lekker. Combinatie Sportclub Wilnis draait namelijk in het tweede seizoen onder Strating een uitstekend seizoen en is lijstaanvoerder van de Tweede Klasse B. Slechts eenmaal werd er verloren en eind februari werd er beslag gelegd op de eerste periodetitel. Mogelijkerwijs komt de rood-blauwe formatie komend seizoen dus uit in de eerste klasse, iets waar Molenaar eerder naar uitkijkt dan van schrikt ondanks dat het niveauverschil groot zal zijn.
“Ik zie de stap hogerop als een mooie uitdaging waar ik erachter kan komen waar mijn plafond ligt. Vorig seizoen in de vierde klasse heb ik volgens mij ook bewezen dat ik meer in mijn mars heb. Nu is de tweede of misschien zelfs de eerste klasse wel even andere koek, maar in de trainingen die ik daar heb afgewerkt heeft de trainer ook kunnen zien dat er mogelijkheden zijn om mij in te passen in zijn team.”

CSW meldde zich dit jaar dus wederom voor de goalgetter die inmiddels alweer op zeventien competitietreffers staat, maar ook TAVV deed een gooi naar de gunsten van de aanvalsleider. “Dat klopt ja. Zowel vorig jaar als dit seizoen is er ook contact geweest met TAVV. Afgelopen seizoen had ik echter mijn keuze al gemaakt en dit seizoen benaderde beide clubs mij vrijwel tegelijkertijd voor de tweede keer. Hoewel ik ook vereerd was met de interesse van TAVV heb ik daar aangeven dat ik meer heb met CSW. Als jong ventje kwam ik daar namelijk al, voornamelijk om te voetballen met mijn neven die daar nog altijd spelen. Van hun hoor ik mooie verhalen over hoe het er op de club aan toegaat en hoe gezellig het daar is. Meerdere Sportief-leden zijn mij met deze overstap voorgegaan en ook van hen hoor ik alleen maar goede verhalen.”

“Vorig seizoen in de vierde klasse heb ik volgens mij ook bewezen dat ik meer in mijn mars heb”

Molenaar heeft er vertrouwen in dat hij gaat slagen bij CSW

Uit het antwoord op de vraag naar zijn doelstelling in zijn eerste jaar in het rood-blauwe tricot spreekt vertrouwen. “Uiteraard ga ik voor een basisplaats, dat is mijn doel, Maar ik moet ook realistisch zijn, ik kom uit de vijfde klasse.” Ook uit de gesprekken die Molenaar met Strating voerde sprak volgens de 27-jarige spits vertrouwen en enig perspectief is hem wel geboden. “De trainer gaat mij de kans bieden en ik moet er zelf voor zorgen dat ik deze met beide handen aanpak.”

Voor het zover is wil de sterke spits eerst op mooie wijze afsluiten bij ‘zijn’ Sportief, het liefst met het kampioenschap én met de gouden schoen die hoort bij de topscorerstitel.
“We zijn al begonnen met de platte kar af te stoffen. Dat is zoals eerder aangegeven ook één van de redenen dat ik hier gebleven ben. Ik wil graag nog een stukje geschiedenis schrijven met Sportief. En zeg nou zelf: Vertrekken met een kampioenschap is natuurlijk mooier dan na een degradatie?!”

Michel Strating blij met komst Molenaar

In een reactie laat ook Michel Strating weten uit te kijken naar de komst van zijn nieuwe spits. “Vorig seizoen was het verhaal van Stijn helder. Ondanks dat we zijn besluit betreurden, zijn we hem niet uit het oog verloren. Spelers met een goede drive zal ik namelijk altijd volgen. Stijn is een fysiek sterke jongen met een neusje voor de goal. Daarnaast is hij snel, gevaarlijk in de vijf meter en niet bang om een duel aan te gaan. We zijn oprecht blij met zijn komst en ik denk ook zeker dat hij een rol kan gaan spelen binnen onze speelwijze.”
Op de vraag of de stap van de vijfde naar de mogelijke eerste klasse niet te groot is antwoord de Amsterdamse oefenmeester op een manier zoals we hem kennen uit zijn Nieuwkoopse periode. “Iemand met een MBO-diploma kan met de juiste drive en wanneer hij open staat om zich te ontwikkelen ook directeur van een groot bedrijf worden.”

Foto: website CSW

Nieuwkoop loot RVVH voor achtste finale KNVB Beker

Aarlanderveen knokt zich terug na dramatische start