Aarlanderveen heeft aan helft genoeg tegen Alphen

Alphen aan den Rijn | Tegen het VV Alphen van Chris Snatersen nam Aarlanderveen in de eerste helft al afstand (3-0). Na de rust werd het allemaal wat minder, maar kwam het eigenlijk geen moment in de problemen. Uiteindelijk stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.

In de eerste helft trok Aarlanderveen het niveau van de wedstrijd tegen Stompwijk ’92 door. Het oefende veel druk uit op de defensie van Alphen en kreeg veel doelpuntrijke kansen. Drie daarvan werden omgezet tot treffer. De 1-0 was een steekpass van Thom Nouwens op Killian Bouwhuis, die de bal breed lag op de meegelopen Moussa Kalisse. Kalisse schoof de bal vrij voor de keeper goed binnen. Bouwhuis mocht zelf de score verdubbelen door een voorzet van Ramon Aronius bij de tweede paal binnen te koppen. De 3-0 kwam uit stand na weer een voorzet van Aronius, ditmaal viel de bal in de kluts voor de voeten van Valentijn Oudijk die de bal simpel binnen kon tikken.

Na de rust werd het rommelig van beide kanten. Toch kon Aarlanderveen de score nog verder uitbreiden. Een afstandsschot werd door de Alphen-goalie losgelaten, waarnaar Bouwhuis zijn tweede van de middag kon maken. Vlak na deze treffer deed Alphen wat terug en daarmee werd tevens de eindstand op 4-1 bepaald.

Sander van Dijk was na afloop tevreden over de eerste helft, maar minder over het tweede bedrijf. “Uiteindelijk zijn we geen seconde in de problemen geweest en kunnen we spreken van een goede start van de tweede seizoenshelft. Echter gaan de belangrijke wedstrijden nu pas komen.”