Zevenhoven overleefd hete middag in Leiden en blijft koploper

Zevenhoven | In een bij vlagen stevige wedstrijd – waarin bij met name Roodenburg de emoties soms (te) hoog opliepen – heeft Zevenhoven zich knap staande gehouden. De bezoekers gingen niet mee in het soms provocerende gedrag van de thuisploeg, hield het hoofd koel en wist door drie doelpunten van Marco Pellegrom een meer dan verdiende overwinning te behalen.

Door de afwezigheid van de nog steeds geblesseerde aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet en keeper Connor van Heertum werden de inmiddels gestopte routiniers Jordy Zwart en Jordy Aartman nog maar eens van stal gehaald. Deze omzetting legde het team van trainer Danny ter Hoeve geen windeieren want beide spelers lieten zien nog steeds van grote toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Zevenhoven. Jordy Zwart verloor over negentig minuten geen enkel luchtduel en bracht met zijn ervaring de broodnodige rust in het elftal. Aartman hield met een formidabele redding diep in de tweede helft Roodenburg van scoren af en zodoende hadden beide spelers een groot aandeel in de knappe overwinning van de koploper.

Marco Pellegrom wist met een snoeihard schot zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong te brengen. De thuisploeg drong de gehele eerste helft wel aan maar was aanvallend vaak net te slordig om tot een goede doelkans te komen en anders was er wel een Zevenhoven verdediger die een aanval dwarsboomde want de laatste linie stond deze middag als een huis. Roodenburg, een team met veel technische bagage, wist in de eerste helft niet één keer tot een grote kans te komen en zodoende mochten de ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers opzoeken.

“Zwart erbij is natuurlijk wel lekker in zo’n wedstrijd, een zekerheid achterin en ook goed in de coaching”

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Na rust bleef de thuisploeg fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en schroomde niet om bij vlagen alle middelen in te zetten om dit doel te bereiken. Scheidsrechter Poelenjee had zijn handen meer dan vol om de wedstrijd in de hand te houden en werd vooral door de staf van Roodenburg een aantal malen verbaal zwaar onder vuur genomen. Juist de mensen die het voorbeeld zouden moeten geven aan hun team en de rust zouden moeten bewaren lieten zich soms volledig gaan. Het provocerende gedrag liet de leidsman overigens koud, hij hield zich in die fase knap staande en durfde het twaalf minuten voor tijd zelfs aan om de rode kaart te tonen aan Houssine Marzak nadat hij de doorgebroken Nick Mooren vasthield die alleen op keeper Oguzhan Yazici afging. Tegen tien man was het wachten op de 0-2 en die kwam er dan ook snel. Vijf minuten voor tijd kreeg Pellegrom de bal via de kluts wat gelukkig mee en scoorde vervolgens koel zijn tweede van de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Falco de Lange aan alle onzekerheid een einde toen hij de 0-3 binnenschoot maar aangezien de scheidsrechter een overtreding constateerde vlak voordat De Lange afdrukte volgde er in plaats van een doelpunt een penalty die vervolgens werd binnengetrapt door Pellegrom die hiermee alweer zijn veertiende van het seizoen scoorde.

Marco Pellegrom was natuurlijk dik tevreden na afloop. “We waren goed voorbereid op deze wedstrijd, wisten wat er ging komen en lieten ons niet uit het spel halen.” Ook keek de spits alvast vooruit naar volgende week wanneer BSC ’68 op bezoek komt. De nummer twee van de huidige ranglijst. “Ja een echte topper maar tegelijk ook één van de zesentwintig wedstrijden die niet bepalend zal zijn voor de rest van het seizoen, maar we zouden graag een tik willen uitdelen natuurlijk.”