TAVV neemt vroeg afstand en kent eenvoudige middag

Gouda | Met een half dozijn aan treffers en drie punten op zak keerde TAVV huiswaarts na een bezoek aan SV Gouda. TAVV had geen moment moeite met de Goudse opponent en stond na dertien minuten al met 0-3 voor.

Robin van Koert, Donny van der Neut en Yassine El Mariami zorgden binnen het kwartier ervoor dat de ploeg van Dennis Tijssen een makkelijke middag tegemoet ging. Na een stormachtig begin kon Gouda eindelijk wat terugdoen en kopte het onder andere op de lat. Toch bleef TAVV de betere partij en zocht het met een 0-3 ruststand de kleedkamer op.

‘Het is toch lekker als je de mogelijkheden gelijk maakt’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust kwam TAVV opnieuw denderend uit de startblokken en werd het eerst door een eigen doelpunt 0-4. In de tweeënvijftigste minuut vond ook middenvelder Jeffrey Pieterse vanaf elf meter het net en leek er een monsterscore in te zitten. Deze monsterscore kwam er uiteindelijk niet, maar  El Mariami maakte twintig minuten voor tijd nog wel zijn tweede van de middag: 0-6.

Doelman Rodney Pater leek voor het eerst dit seizoen de nul te houden, toch moest hij in de slotfase de bal alsnog uit het net halen na slordig balverlies van de ingevallen Roel Vogel. Overigens haalde de thuisploeg met slechts negen spelers het veld doordat twee spelers met tweemaal geel het veld moesten verlaten.

Aanvoerder Lars van der Pijl sprak van een eenvoudige middag. ‘Het is toch lekker als je een paar van de mogelijkheden gelijk maakt, daardoor geef je jezelf meteen wat lucht’.

Opstelling TAVV:
Rodney Pater, Jesse Modderaar (Luke van Veen) Lars van der Pijl ©, Randy Verwoerd, Chiel Konings; Sebastiaan van der Voorn (Roel Vogel), Donny van der Neut (Dorus Boddeke), Jeffrey Pieterse; Robin van Koert (Youri Looyestijn), Lyndon de Bruin, Yassine El Mariami (Eric van den Hout)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Aarlanderveen delft het onderspit in doelpuntrijke wedstrijd

Nieuwkoop ook tegen koploper FC Oudewater nipt onderuit