Zegereeks Nieuwkoop duurt voort na winst op Lugdunum

Leiden | Na drie overwinningen op rij stond voor Nieuwkoop dit weekend de uitwedstrijd tegen Lugdunum op het programma en ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten. Twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden, een ongekende luxe. Makkelijk ging het niet, de ploeg van Manfred van den Bosch kwam zelfs achter maar boog de achterstand uiteindelijk om in een mooie overwinning.

De overwinning kwam zoals gezegd moeizaam tot stand. De thuisploeg groef zich in op eigen helft en koos voor een systeem met vijf verdedigers. Nieuwkoop had de grootst mogelijke moeite deze Leidse muur te slechten en vee aanvallen liepen dan ook spaak. De thuisploeg hanteerde de lange bal waarmee, zodra ze in balbezit kwamen, de snelle voorwaartsen werd gezocht. Deze tactiek leverde de 1-0 op, maar dit had Nieuwkoop aan zichzelf te wijten. ‘Iedere lange bal bij ons achter de verdediging was gelijk gevaarlijk. Doordat wij het spel op hun helft maakte was er ook veel ruimte om te counteren voor hen en hier anticipeerden wij niet goed op. Eén van die diepte ballen leverde dan ook vrij simpel de 1-0 op’, zag aanvoerder Joris Verweij.
Nieuwkoop bleef aandringen en op slag van rust wist spits Sam Vijfhuizen na een goede loopactie toch eenmaal aan zijn bewakers te ontsnappen en de man in vorm tekende met zijn zesde competitietreffer de 1-1 aan. Dit gaf Nieuwkoop uiteraard een boost voor de tweede helft waarin het doorging jacht te maken op de volle buit.

‘We hebben definitief afscheid genomen van de onderste ploegen’

Joris Verweij | Aanvoerder SV Nieuwkoop

Ook na rust waren het de bezoekers die het spel maakte, maar tot grote kansen leidde dit niet. De Leidenaren bleven loeren maar Nieuwkoop had zijn zaakjes nu beter voor elkaar. Uit een corner wist Boy Vork de 1-2 tegen de touwen te koppen en toen Thijs van Zon tien minuten later een mislukt schot van richting veranderde en in de hoek schoof was de wedstrijd gelopen. Het slotoffensief van Lugdunum kwam te laat en leverde daarnaast nagenoeg geen gevaarlijke situaties op. ‘Een lekkere overwinning en erg blij met de punten dat zeker, maar al met al was het een slechte wedstrijd van onze kant. Vandaag hebben we definitief afscheid genomen van de onderste ploegen en kijken we nu weer naar boven.’