Aarlanderveen boekt zwaarbevochten overwinning op Alphia

Aarlanderveen | Een week later dan gepland trad Aarlanderveen aan voor zijn laatste wedstrijd van 2019 en daarin kwam buurman Alphia op bezoek. Vooraf sprak men al over een lastig te nemen horde en dat bleek het in praktijk ook te zijn.

Toch kende Aarlanderveen een droomstart, want binnen zeven minuten kwam men al aan de leiding. Een voorzet van de mee opgekomen Valentijn Oudijk werd door een verdediger van Alphia getoucheerd, de bal ging vervolgens ongelukkig over doelman Boas Vet het doel in: 1-0. Aarlanderveen had daarna het betere van het spel, echter kwam Alphia halverwege de eerste helft vanuit het niets langszij. Een lange bal belandde in de zestienmeter van Aarlanderveen en weifelend optreden van de defensie werd door Killian Bouwhuis genadeloos afgestraft: 1-1. Op slag van rust kwam de thuisploeg opnieuw aan de leiding. De van een blessure teruggekeerde – maar zeker nog niet afgetrainde – Aziz El Bouaztti maakte zijn naam als goaltjesdief waar en zorgde na goed voorbereidend werk van Fahri Margoum voor de 2-1. Vlak daarna kreeg Sallem Chemlalli – na een schitterende combinatie over meerdere schrijven – nog een honderd procent kans om er 3-1 van te maken, zijn doelpoging ging echter – tot ontsteltenis van een ieder – via doelman Vet net naast.

‘Ik was te laat maar trok m’n handen terug. Hij laat zich daarna slim vallen, maar ik vond het geen penalty’

Doelman Maico du Chatinier over de toegekende strafschop

Al vroeg in de tweede helft moest Aarlanderveen een tegenvaller incasseren. Aanvoerder Mike Busse moest met een knieblessure het veld verlaten en hierdoor raakte men de organisatie en daardoor de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Maico de Chatinier. Diezelfde doelman kwam niet veel later te laat bij een actie van aanvaller Bouwhuis, wat de bezoekers een strafschop opleverde. Du Chatinier hield aan deze actie zelf een gele kaart, een lichte hersenschudding en een scheurtje in zijn neus over, maar kon na een langdurige blessurebehandeling toch verder spelen. Bouwhuis ging zelf achter de bal staan en Du Chatinier deed als penaltykiller zijn naam eer aan door de inzet te pakken.

Met het inbrengen van Jimmy Nieumeijer voor Elias Karmiris probeerde Aarlanderveen de controle terug te krijgen, toch bleef men onder druk staan, de ploeg van Arjen Linstra wankelde en Alphia werd nog een aantal keer gevaarlijk. Uiteindelijk werd de 2-1 door Aarlanderveen over de streep getrokken en zodoende blijft men – mede door het verlies van Lugdunum bij Nieuwkoop – als enige in de achtervolging op koploper TAVV.

‘Het was een meer dan geweldig kalenderjaar. We gaan nu genieten van de winterstop en daarna de achtervolging inzetten op TAVV’

Arjen Linstra wil met Aarlanderveen kampioen worden in de derde klasse

‘Op basis van het laatste half uur had Alphia meer verdiend, maar het eerste uur vond ik ons de betere partij. De bal van Sallem moet er gewoon in, dan was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu werd het onnodig spannend en gelukte pakte Maico de strafschop’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra. De hoofdrolspeler zelf vond het echter geen penalty. ‘Ik was te laat maar trok m’n handen terug, hij speelde de bal langs me, laat zijn been hangen en trapt daarbij tegen m’n neus. Hij laat zich daarna slim vallen, maar ik vond het geen penalty’.

Aarlanderveen kan terugkijken op een fantastisch jaar, zo beaamt ook Linstra. ‘Het was een meer dan geweldig kalenderjaar. We zijn kampioen geworden in de vierde klasse, doen nu ook in de derde klasse mee om het kampioenschap, en we zijn door naar de volgende bekerronde doordat we een hoofdklasser hebben uitgeschakeld. Een mooier jaar kun je niet hebben denk ik. We gaan nu genieten van de winterstop en daarna de achtervolging inzetten op TAVV.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts, Mike Busse © (57. Patrick Wassing), Robbie Nagtegaal, Valentijn Oudijk; Sallem Chemlalli, Elias Karmiris (65. Jimmy Nieumeijer), Denylson Voorn; Davey Grimmelius, Aziz El Bouazatti, Fahri Margoum (78. Jorn Poelwijk)

Archieffoto website Aarlanderveen

Nieuwkoop pakt alsnog de volle buit in resterende minuten

Altior middels Van der Weijden-show langs concurrent HMSH