Altior middels Van der Weijden-show langs concurrent HMSH

Den Haag | Altior heeft de eerste seizoenshelft met een goed gevoel weten af te sluiten. Nadat het vorige week al in extremis wist te winnen op bezoek bij Wippolder reeg het nu directe concurrent HSMH met klinkende cijfers aan de Langeraarse zegekar.

De eerste helft ging redelijk gelijk op maar oogden de bezoekers wat onrustig aan de bal waardoor men maar moeilijk tot echte kansen kon geraken. Wel raakten beide ploegen tijdens het eerste bedrijf in de stromende regen het aluminium. Eerst was het Ed van der Weijden die, na een goede individuele actie, de bal buiten het bereik van de HSMH-doelman op de paal schoot. Aan de andere kant kon Jeroen Sassen opgelucht ademhalen toen hij een van richting veranderd schot via de lat over zijn doel zag gaan. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong toen Ahmet Akbulut de ban brak in Den Haag, 1-0.

Manfred van den Bosch greep in de rust in en bracht net als vorige week spits Daan Oostdam binnen de lijnen. Dit ging ten koste van middenvelder Stan Janssen waardoor Ed van der Weijden op “10” ging spelen om de ploeg zo vanaf het middenveld van meer aanvallende impulsen te voorzien. Deze tactische zet betaalde zich al snel uit. Altior was van meet af aan de betere ploeg tijdens het tweede bedrijf en kwam via Tom van der Weijden al snel op gelijke hoogte. De jongste Van der Weijden-telg pikte de bal op de middenlijn op en begon aan een lange dribbel die eindigde met een bekeken schot in de benedenhoek. Twee minuten later stond hij op de goede plaats toen een voorzet van Stijn van der Meer matig werd uitverdedigd. Van der Weijden ving de bal op de knie op en volleerde het speeltuig vervolgens geweldig in de bovenhoek, 2-1.

‘Met Ed in of achter de spits is er altijd iemand dreigend en aanspeelbaar, dat miste we eerder’

Tom van der Weijden over zijn teruggekeerde broer Ed

Na iets meer dan een uur bediende de jongste zijn oudere broer die het net voor Altior voor de derde maal liet bollen. De dadendrang van Ed van der Weijden was nog niet over want in de zeventigste en negentigste minuut was hij andermaal trefzeker. Tussendoor wist ook de thuisploeg nog een doelpuntje mee te pikken en op 2-4 te komen maar daar raakte Altior niet door van slag. Het slotakkoord was zoals gezegd namelijk voor de oudste (eigenlijk de middelste, broer Mark voetbalt bij Sportlust, red.) Van der Weijden. Hij complementeerde zijn hattrick door het leer vanaf randje zestien via de onderkant van de lat achter een kansloze Haagse doelman te deponeren, 5-2.

De broers waren na de wedstrijd uiteraard tevreden met de punten en het vertoonde spel. ‘Voor mij persoonlijk was het wel lekker dat ik eindelijk weer eens tot scoren kwam, want dat wilde maar niet lukken. Dit waren twee lekkere’, aldus de jongste van de twee. Broer Ed was blij met de gemaakte keuzes in de rust en met het optreden van zijn broertje. ‘Door die twee snelle en mooie goals van Tom zag je dat de tegenstander het eigenlijk al opgaf waardoor de ruimtes steeds groter werden. Hier hebben we vervolgens dankbaar gebruik van gemaakt.’
Volgens Tom is de ploeg sinds de terugkeer van zijn broer met meer vertrouwen gaan voetballen en dat lijkt zich nu te gaan uitbetalen. ‘Scoren was een probleem in de eerste wedstrijden en aanvallend kwamen we te kort. Nu met Ed in of achter de spits is er altijd iemand dreigend en aanspeelbaar. Hij heeft altijd de drang naar voren en dat is hetgeen dat we eerder niet hadden. Ook andere spelers gaan hierdoor beter spelen. Ik denk dat we op deze manier nog wel meer punten gaan pakken.’ Broer Ed is het hier mee eens en denkt dat zijn ploeg zich nog gaat veiligspelen. ‘Dat is absoluut mogelijk. Wij kunnen het iedere tegenstander in deze competitie moeilijk maken, we worden zelden weggespeeld. Ik denk dus dat het goed komt’, besluit de oudste van het tweetal.

Door de winst is Altior concrentten HMSH en Concordia voorlopig kwijt en heft het zelfs de aansluiting gevonden met de onderste helft van de middenmoot.

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Davey Smits, Daan van der Pijl, Sven van Vliet; Stan Janssen (46. Daan Oostdam), Thijs Noordsij ©, Daan Versluis (79. Sam van der Meer), Heikoop (74. Rick Keijzer), Ed van der Weijden, Tom van der Weijden